Harbin IJs Festival

Algemeen

harbin_ijs_sneeuw_festival_groepsreis_2012

Harbin is de hoofdstad van de provincie Heilongjiang in het afgelegen noordoosten van China dat grenst aan Rusland. Tijdens de koude wintermaanden daalt de temperatuur tot wel -30°C. Sculpturen van sneeuw, ijslantaarns, en vuurwerk maken Harbin een van de meest populaire winterbestemmingen in China. Skiën, ijsschaatsen en zelfs zwemmen in de ijskoude Songhua rivier zijn een paar van de leuke activiteiten waaraan de lokale bevolking en toeristen deel kunnen nemen.

Harbin International Ice Festival is ’s werelds vierde grootste internationale ijsfestival, samen met het Japanse Sapporo Snow Festival, het Canada Québec Winter Carnaval, en het Noorwegen Ski Festival. Het festival begint elk jaar op 5 januari en duurt meestal tot eind februari, als het weer het toelaat.

Deze reis brengt u naar Harbin om de winter festiviteiten van noordoost China te ervaren. Er is voldoende tijd gereserveerd voor het ijsfestival en zelvs om een halve dag te skiën. Ontdek de oude Russische architectuur van Harbin, maak een foto van de zeldzame Siberische Tijger en neem de trein naar Beijing om de Grote Muur en Hutongs te ontdekken zonder alle drukte van het hoogseizoen.InformatieReissom: vanaf €1.800,-In het kort: 

Dag 1: Amsterdam – Beijing (vlucht)
Dag 2: Beijing
Dag 3: Beijing – Harbin (vlucht)
Dag 4: Harbin
Dag 5: Harbin – Beijing (vlucht)
Dag 6: Beijing
Dag 7: Beijing – Amsterdam (vlucht)Inclusief: Gratis Dominicus China reisgids 2012Internationale retourvlucht met China Southern AirlinesVerblijf in zeer comfortabele centraal gelegen 4* hotelsBinnenlandse vlucht Beijing-HarbinAlle transfers met privéchauffeurNachttrein kaartjes (soft-sleeper)Eten waar genoemd in het schema (O, L, D)Entreekosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenKaartjes voor Ijs- & SneeuwfestivalExclusief: Visum (kan geregeld worden)Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50Persoonlijk uitgavenFooienHoogtepunten: Meedoen op het bijzondere 13e Ijs- & Sneeuwfestival te Harbin!Schaatsen op de Songhuajiang rivierSiberische Tijger ParkSkiën in Erlongshan Ski Resort (optionele)Mooi winter foto van de Grote muurProgrammaReisbeschrijving per dag: 

8 januari: Amsterdam – Beijing
Vertrek Nederland naar Beijing.

9 januari: Beijing (D)
Aankomst in Beijing en transfer naar het viersterren hotel. Na inchecken bezoeken we het Tiananmenplein en de oude hutong wijken om foto’s te maken. Vanavond een heerlijk welkomdiner.

Overnachting in het comfortabele 4* Holiday Inn Central Plaza Hotel.

10 januari: Beijing – Harbin (O, L, D)
Vandaag vliegen we naar Harbin. We komen aan en nemen een transfer naar het viersterren hotel met uitzicht op de mooie Songhuajiang Rivier. Harbin staat ook bekend als de ‘IJsstad’ omdat hier de koude winterwind uit Siberië voor ijzige temperaturen (minus 20 +) zorgt. Het populaire Harbin ijs- en sneeuwfestival vindt plaats in januari en is inmiddels tot een internationaal spektakel uitgegroeid.

Na de lunch wandel je door Zhongyang Dajie, een voetgangerszone vol met Russische architectuur uit de periode 1905-1930. Een goed bewaard geheim is het Franse bakkerswinkeltje midden tussen de Oudrussische gebouwen. Hier vind je heerlijke croissants en cappuccino!

’s Middags is er tijd om te schaatsen op de Songhuajiang rivier tussen de immense ijssculpturen van het festival.

’s Avonds bezoek je dit kleurrijke festival met de gebeeldhouwde sculpturen en beeldhouwwerken.

Overnachting in het 4* Kaili Hotel.

11 januari: Harbin (O, L, D)
Na een heerlijk warm ontbijt gaan we naar het ‘Siberian Tiger Park’. Geniet van een spannende fotosessie met ’s werelds grootste katachtige vanuit een veilig safari bus. Tijdens de vroege ochtend, wanneer de temperatuur onder het vriespunt ligt, geven deze schitterende dieren in hun besneeuwde habitat uitzonderlijke kansen voor portretten, evenals foto’s van kleine groepen en paren. Als de tijgers voorbij lopen met hun stomende adem in de kille ochtendlucht maken we geweldige beelden. En dan begint het voeden…

Na de lunch, nemen we deel aan een aantal ijsactiviteiten. We gaan op een slee getrokken door honden of paarden en daarna gaan we naar het Flood Control Monument en het Heilongjiang Provincial Museum. In de avond bezoeken we de Ice and Snow World – een interessante site die elke nacht enorm grote gebouwen verlicht die allemaal gemaakt zijn uit  blokken ijs.

12 januari: Harbin (O, L, D)
Na het ontbijt rijden we 1,5 uur naar het Erlongshan Ski Resort. U zult genieten van ongeveer twee uur skiën. Na de lunch gaan we terug naar Harbin om de hoogste stalen toren in Azië te bezoeken – de Dragon Tower.

13 januari: Harbin – Beijing (O, L, D)
Geniet van een halve dag stadstour met tickets voor het ‘Ice Festival‘. ’s Avonds neemt u de trein (soft sleeper – 4 persoons coupe) naar Beijing.

14 januari: Beijing (O, L, D)
Een vroege aankomst in Beijing met een transfer terug naar het 4* Holiday Inn Central Plaza Hotel.

Vandaag staat een excursie naar de Grote Muur op het programma. De Grote Muur slingert zich een weg over 6000 km door het noorden van China, van de Gele Zee en langs de Gobi woestijn. Het is zonder twijfel het meest bekende icoon van China.

De rest van de middag is vrij om Beijing te ontdekken, de antiek, architectuur van de hutongs en de keizerlijke paleizen.

15 januari: Dag 9: Beijing (O)
Vertrek uit Beijing terug naar huis.Extra optiesExtra opties: 

Galerij

ijs_festival_2012_groepsreis_naar_china
ijs_festival_rondreis_groepsreis
ijs_festival_rondreis_ijs_zwemmen
ijs_festival_rondreis
rondreis_ijs_festival