Ontdek het Oude China

Algemeen

Het is een ontspannen ontdekkingsreis langs de belangrijkste culturele bezienswaardigheden in het antieke China. De trein brengt je door de mooiste landschappen. Boten glijden rustig over pittoresque rivieren naar antieke schatten en met het vliegtuig reis je van het ene naar het andere ‘openluchtmuseum’. Zo verken je in korte tijd het noorden, midden en zuiden van China.

Verboden Stad Beijing
In het snel veranderende Beijing lopen eeuwenoude geschiedenis en moderne ontwikkeling naadloos in elkaar over. Je kijkt er ‘s morgens in alle vroegte je ogen uit op het Tiananmenplein. Het is groot genoeg om aan een miljoen mensen plaats te bieden en al sinds jaar en dag de plek waar de bevolking samenkomt. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, ooit het keizerlijk paleis. De 9999 gebouwen van het enorme complex worden omgeven door een 6 meter diepe geul en een 10 meter hoge muur. Zo werd meer dan 500 jaar het gewone volk buiten gehouden. Een andere muur werd vanaf 500 v. Chr. gebouwd om de noordelijke Chinese grenzen te beschermen tegen nomaden. Dit werd de
beroemde Grote Muur. In de loop van 2000 jaar werd de muur ongeveer 6400 kilometer lang!

Hemel en aarde in Pingyao
Pingyao in de provincie Shanxi is een van de twee best bewaarde oude steden van China. Ontelbare Chinese lantaarns verlichten ’s avonds de straatjes die zijn aangelegd in een traditioneel patroon dat Hemel en Aarde weerspiegelt. In deze historische omgeving vind je nog een complete stadswal uit de Mingdynastie (6 km lang). De oude tempels of huizen binnen de stad geven je een unieke blik op de architectuur en stadsplanning in het oude Keizerrijk China.

De krijgers van Xi’an
Xi’an was tijdens 13 verschillende dynastieën de hoofdstad van de provincie Shaanxi. De vondst van de 6000 manhoge Terracotta Krijgers maakte de stad wereldberoemd. Arabische handelaren introduceerden hier de Islam tijdens de Tangdynastie (618-907). In die periode werd de Grote Moskee gebouwd. Een imposant gebouw in een wijk die eerder Arabisch dan Chinees aandoet.

Rijstvelden in Guangxi
In de provincie Guangxi maak je een cruisetocht over de adembenemende Li rivier. Vanaf het water zie je de lokale architectuur van kleine dorpjes en rijstterrassen voorbij glijden. Een bijzondere manier om een beeld te krijgen van het dagelijkse boerenleven.

Hong Kong
De reis eindigt in Hong Kong met zijn duizelingwekkende skyline van wolkenkrabbers en wereldhaven. Er is geen groter contrast met het antieke China denkbaar!InformatieReissom: vanaf €1.990,-In het kort: 

Dag 1: Aankomst Beijing
Dag 2: Beijing
Dag 3: Beijing
Dag 4: Beijing – Pingyao (trein – softsleeper)
Dag 5: Pingyao
Dag 6: Pingyao – Xi’an (trein – softsleeper)
Dag 7: Xi’an
Dag 8: Xi’an – Guilin – Longji (vlucht)
Dag 9: Longji – Guilin
Dag 10: Guilin – Yangshuo
Dag 11: Yangshuo – Hong kong (vlucht)
Dag 12: Hongkong
Dag 13: Hong Kong
Dag 14: Hongkong Inclusief: Gratis Dominicus China reisgids 2012Flexibele reisdataAlle binnenlandse vluchtenAlle transfers met privéchauffeurVerblijf in zeer comfortabele centraal gelegen 4* hotelsEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Entreekosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenNachttrein kaartjes (soft-sleeper)Exclusief: Internationale retourvlucht (kan geregeld worden)Visum (kan geregeld worden)Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50Mondial Assistance reisverzekeringPersoonlijk uitgavenFooienHoogtepunten: Keizerlijk ZomerpaleisAuthentieke stad PingyaoTerracotta krijgersLongji’s rijstterrassenZeilen op de mooie Li rivierEten en winkelen in Hong KongProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Beijing (O)
Na aankomst in Beijing checken we je in bij het mooie en traditionele 4* Bamboo Garden hutong hotel. De rest van de dag is vrij in te vullen.

Dag 2 Beijing (O, L, D)
‘s Morgens vertrekken we vanuit het hotel voor de stadstour. We zullen vandaag het Tiananmenplein bezoeken, het symbolische hart van China en de plaats waar de bevolking samenkomt. Je zal legendarische monumenten te zien krijgen, zoals de Grote Hal van het Volk en het enorme, 40 meter hoge granieten beeld van het Monument aan de Held van het Volk dat diegenen eert die gestorven zijn tijdens de revolutie. We steken de Gouden Rivierbrug over en betreden de Verboden Stad, het binnenste heiligdom en paleis van waaruit eeuwenlang Chinese keizers hun wereld bestuurden. De Verboden Stad was echt verboden en de gewone man werd gedurende bijna 500 jaar geweerd uit dit deel.

Na de lunch bezoeken we de Tempel van de Hemel. Het is een waardig complex van buitengewone gebouwen die tijdens de eerste helft van de 15de eeuw zijn gebouwd, gesitueerd in tuinen omringd door dennenbossen. Het ontwerp en de gebouwen symboliseren de relatie tussen hemel en aarde, tussen de mensenwereld en de godenwereld. Dit is de kern van de Chinese kosmogonie en tevens van de speciale rol die de keizers in die relatie vervulden. Overnachting in het 4* Bamboo Garden Hotel.

Dag 3 Beijing (O, L, D)
Vandaag bezoeken we de Chinese Muur, een van de grootste wereldwonderen. In 1987 is deze door de UNESCO opgenomen in de lijst van ‘World Heritage Sites’. Als een reuzendraak kronkelt de Muur door het landschap: afwisselend woestijnen, steppen, bergen en plateaus. In totaal is de Muur ongeveer 6700 km lang van het oosten naar het westen van China. In de namiddag gaan we in boten met traditionele rode lantaarns het Shishahai meer ontdekken. ‘s Avonds kan je genieten van een Chinese theeceremonie en een ‘Peking Duck Banqet’.


Dag 4 Beijing – Pingyao
 (O, L, D)
Vandaag bezoeken we het mooie Zomerpaleis, de grootste Koninklijke tuin in China. Daarna gaan we richting de noordoost kant van Beijing stad om de grootste en best bewaarde Lamasery tempel, de Yonghe tempel, te bezoeken.´s Avonds nemen we de nachttrein (soft sleeper) naar Pingyao in de Shanxi provincie.

Dag 5 Pingyao (O, L)
Pingyao stad, gevonden in de Shanxi provincie, is één van de twee best bewaarde oude steden in China. De andere stad is Lijiang in de Yunnan Provincie. We brengen een bezoek aan Ri Sheong Chang, voorheen een instituut van het bankwezen. We zullen ook de Markttoren, de Oude Stadsmuur en de straten van de Ming en Qing Dynastie bezoeken. Overnachting in het 4* Yide Hotel.

Dag 6 Pingyao – Xi’an (O, L)
We bezoeken het huis van de familie Qiao en de Dubbel Bos Tempel. Traditionele Chinese lantaarns hangen overal waar je maar kijkt. Dit geeft u een algemene indruk van wat “bezit” inhoudt; van de zes confucianistische deugen.

´s Avonds nemen we de nachttrein (soft sleeper) naar Xi’an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Dit is één van de oudste steden van China. Gedurende een periode van 3100 jaar bouwden dertien Dynastieën hier hun hoofdstad. Overnachting in het (softsleeper) nachtrein.

Dag 7: Xi’an (O, L)
Onze tour begint vandaag met een bezoek aan de Terracotta Krijgers. Meer dan tweeduizend jaar is deze verzameling van 6000 manshoge terracotta krijgers en paarden bedolven geweest onder puin. In 1973 zijn ze bij toeval ontdekt in een dorpje vlakbij Xi’an en inmiddels zijn ze erkend als het Achtste Wereldwonder. Zeer indrukwekkend!

We bezoeken de Warmwater Bronnen van Huaqing, zo’n 30 km ten oosten van Xi’an. Ze zijn gebouwd tijdens de Tang-Dynastie (616-907) en hebben hun faam te danken aan het feit dat ze de favoriete baden waren van de meest geliefde concubine van keizer Xuanzong. Overnachting in het 4* Wan Nian Grand Hotel.

Dag 8: Xi’an – Longji (O, L, D)
Onze dag begint vandaag met een bezoek aan de Oude Stadswallen. Deze muur is op unieke wijze gebouwd en bestaat uit lagen van aarde, ongebluste kalk en glutenrijke rijstextracten die samen zijn geperst tot een harde en onverwoestbare substantie. De muur staat nog steeds stevig en is zeldzaam in zijn soort. Als we naar de top klimmen hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

Onze volgende halte is de Grote Moskee. Dit beroemde islamitische bouwwerk ligt op steenworp afstand van ons hotel. Het werd gebouwd in 742 Na Christus gedurende de Tang-Dynastie (618-907) en is voorzien van interessante architectuur en bewerkte stenen. De Islam werd geïntroduceerd door Arabische handelaren die hier terecht kwamen via de Zijde Route tijdens de Tang-Dynastie.

’s Middags nemen we het vliegtuig naar Guilin, in de provincie Guangxi. Na aankomst rijden we in anderhalf uur naar het dorp Longji, waar de Yao bevolking woont. Dit dorp ligt aan de voet van een berg en er kronkelen rivieren doorheen. Aan het begin van de avond, als de rook van het koken boven de huizen kringelt, komt het stille dorp tot leven. De mannen komen thuis met hun landbouwwerktuigen, terwijl de vrouwen samenkomen bij de rivier om hun haar te wassen. Gelach en gezang hangen overal in de lucht! Overnachting in een traditionele, schoon en comfortabel pensioen.

Dag 9: Ping An – Guilin (O, L)
Na een heerlijk ontbijt beginnen we de dag met een wandeltocht van 2 uur bij het Rijstterras van de Drakenruggengraat dat 500 jaar geleden aangelegd is (Ming Dynastie). Geniet van deze velden die een schilderachtig uitzicht bieden.

’s Middags bezoeken we de prachtige Riet Fluit Grot die een van de buitengewoonste ondergrondse landschappen bevat van heel China. De naam van de grot is afgeleid van riet gras (ludi cao), dat voor de grot groeit en wordt gebruikt om fluiten van te maken. Het gras bedekt de ingang tot de grot, dus gebruikten de mensen uit de omgeving deze grot eeuwenlang als schuilplaats in tijden van oorlog. Overnachting in het 3* Universal Hotel.

Dag 10: Guilin – Yangshuo  (O, L)
Na het ontbijt rijden we naar de Zhujiang kade van waaruit we zullen vertrekken voor onze cruisetocht over de adembenemende Li Rivier. Tijdens deze tocht leggen we in vier uur ongeveer 65 kilometer af. Terwijl we voorbij lokale dorpjes, architectuur in lokale stijl en rijstterrassen varen, genieten we van de mooie landschappen die je een beter beeld zullen geven van het dagelijkse leven van de lokale boeren. Onderweg zal de lunch worden geserveerd.

We komen rond half 3 ‘s middags aan in Yangshuo waarna we je naar het 4* Mountain Retreat brengen. De rest van de dag is vrij. Wellicht heb je zin om te gaan zwemmen in de Li Rivier, de groente- en fruitmarkt te bezoeken of de kleurrijke lokale activiteiten te observeren onder het genot van een drankje. Overnachting in het 4* Mountain Retreat.

Dag 11: Yangshuo – Chaoyang – Gaotian – Hong Kong (O)
Vandaag fietsen we vanuit Yangshuo naar het dorpje Chaoyang. Na aankomst zal je aan boord van je eigen vlot van bamboe gaan voor een (rustige) raftingtocht van twee uur op de Yulong Rivier. Je drijft langs kalkstenen bergen en beekjes totdat je in het dorpje Gaotian aankomt. We zullen stoppen voor de lunch en daarna fietsen we terug naar Yangshuo. Later vandaag word je naar het Guilin vliegveld gebracht voor een vlucht naar Hong Kong. Overnachting in het 4*Royal Kowloon Hotel. (O, L)

Dag 12, 13: Hong Kong
 (O)
Twee dagen om Hong Kong zelf te ontdekken.
Overnachting in het 4* Royal Kowloon Hotel.

Dag 14: Vertrek Hong Kong (O)
Wij brengen je naar het vliegveld waarna we je een veilige en aangename thuisreis wensen.Route