Hoogtes van Huangshan

Algemeen

Dwalen door het paradijs op aarde in de Zhejiang provincie, antiekwinkeltjes afstruinen in Tunxi en te voet de bergen van Huangshan verkennen: je doet het allemaal tijdens deze prachtige kennismaking met China waarin stedentrips, historie en natuurbeleving elkaar afwisselen.

Stedentrips
De reis begint en eindigt in Beijing, waar bezienswaardigheden worden bezocht als de Verboden stad, de Poort naar de hemelse vrede, en de Grote Muur. Je neemt ook een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking tijdens een bezoek aan de Hutongs, de traditionele woningen van Beijing.

Shanghai stond ooit bekend als het Parijs van het Oosten. De slaaptrein brengt je er heen voor een uitgebreide verkenning van de oude wijken, moderne winkelstraten en (30.000!) restaurantjes.

180 Kilometer ten zuidwesten van Shanghai ligt Hangzhou. Daar gaat het leven veel langzamer hoewel het een van de meest welvarende steden van China is. Misschien komt dat wel door de nabijheid van het prachtige Westelijke meer.

Te voet door het Huangshan gebergte
In de provincie Anhui maak je kennis met het Chinese platteland. Je vindt er landbouwterrassen, waterbuffels, de bergen en kleine dorpjes. Het oude Tunxi is bekend om de vele antiekwinkels. Een charmant stadje om doorheen te dwalen voordat je het Huangshan gebergte intrekt. Een kabelbaan brengt je naar boven waarna je te voet naar beneden gaat. Zo heb je alle tijd om van het uitzicht te genieten. Het moderne leven is er grotendeels aan de kleine dorpjes voorbij gegaan. Je kijkt zomaar een ander tijdperk in wanneer je nu en dan een glimp opvangt van het huiselijk leven in de lokale huizen.

Het nationale park bij Lushan is een lust voor het oog. Niet voor niets is dit landschap op vele schilderijen en postzegels terug te vinden. Vanaf de berg kijk je uit over het Poyangmeer en de Yangzi rivier. De wandelpaden brengen je langs klaterende watervallen het schaduwrijke bos in.

De keizerlijke steden
Na al dit natuurschoon is het tijd voor de stad Xi’an, waar je heel Hollands, fietsend over de stadswal het Chinagevoel beleeft. Ook China’s beroemde kleisoldaten bevinden zich hier. De eerste keizer van China, Qin Shi Huang (246 v. Chr.), liet het Terracotta Leger maken voor zijn toekomstige graftombe.

’s Avonds is een bezoek aan de moslimwijk van de stad een belevenis. Feeëriek verlichte straatjes, kleine winkeltjes, de moskee en de geur van geroosterd vlees, geven de wijk een bijzondere sfeer. Na Xi’an gaat de reis terug naar Beijing waar we afscheid nemen tijdens een traditioneel Pekingeend diner.InformatieReissom: vanaf €1.950,-In het kort: Dag 1: Aankomst Beijing
Dag 2: Beijing – Shanghai (hoge snelheidstrein)
Dag 3: Shanghai
Dag 4: Shanghai
Dag 5: Shanghai – Zhouzhuang
dag 6: Shanghai – Hangzhou (hoge snelheidstrein)
Dag 7: Hangzhou
Dag 8: Hangzhou – Chu’ an County
Dag 9: Chu’an – Tunxi (Huangshan-stad)
Dag 10: Tunxi – Huangshan
Dag 11: Huangshan – Chengkan – Tunxi
Dag 12: Tunxi – Hongcun – Jingdezhen
Dag 13: Jingdezhen – Lushan National Park
Dag 14: Lushan – Nanchang – Xi’an (vlucht)
Dag 15: Xi’an
Dag 16: Xi’an – Beijing (vlucht)
Dag 17: Beijing
Dag 18: BeijingInclusief: Flexibele reisdataAlle binnenlandse vluchtenAlle transfers met privéchauffeurVerblijf in zeer comfortabele centraal gelegen hotelsEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Entreekosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenNachttrein kaartjes (soft-sleeper)Exclusief: Internationale retourvluchtVisumBijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50Mondial Assistance reisverzekeringPersoonlijke uitgavenFooienHoogtepunten: Grote MuurMetropool ShanghaiHangzhou’s West LakeDe hoogtes van HuangshanTerracotta KrijgersAntieke dorpen Xidi & HongcunProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1 Beijing (D)
Nadat je bent aangekomen in Beijing, word je naar het hotel gebracht dat gelegen is in downtown Beijing, vlakbij het Tiananmenplein. De rest van de dag kun je naar believen besteden. Vanavond er is een heerlijk welkom diner en Kung Fu show geregeld!

Overnachting in 3* hotel.

Dag 2 Beijing – Shanghai (O)
Vandaag gaan we naar de Verboden Stad (ook bekend als het Paleis Museum). Met eigen ogen kun je de plaats zien waar 24 verschillende keizers 500 jaar lang met ijzeren hand over heel China heersten. Vervolgens steken we de straat over naar het Tiananmen Plein (Poort van de Hemelse Vrede) om de monumenten te bekijken van communistisch China: de Helden van de Revolutie, de Grote Hal van het Volk, het Historisch Museum van de Revolutie en het Mao Zedong Herdenkingscentrum.
Na de lunch gaan we naar het Zomerpaleis, hier vindt je de mooiste en best bewaarde keizerlijke tuinen van heel China.

In de avond nemen we een nachttrein (soft-sleeper) naar de metropool Shanghai.

Dag 3 Shanghai (O, L)
Bij aankomst in Shanghai staat je gids al te wachten om je naar het hotel te brengen. Na het eten beginnen we met een tour door het financiële en zakelijke district, de Bund. Een van de meest karakteristieke plekken in Shanghai die je ook vaak ziet op websites of reisbrochures over deze stad. Aansluitend gaan we naar de Oude Stad om onszelf te verliezen in nauwe steegjes. We wandelen gemoedelijk over de bazaar op zoek naar snuisterijen en steken de vijver over naar het Huxinting Theehuis voor lunch en thee.

Overnachting in 3* hotel.


Dag 4 Shanghai
 (O)
Vandaag is vrij in te vullen.
Leuke tips voor in Shanghai zijn:
– Shanghai op maat
– Begin de dag met een bezoek aan de 468 meter hoge ‘Oriental Pearl TV Tower’, die net als het Vrijheidsbeeld in New York, het operagebouw in Sydney en de Eiffel Toren in Parijs een symbolisch bouwwerk is.
– Ga naar het Kinder Paleis. Ooit woonde hier een miljonair en nu is het een ‘academie voor kinderen’ waar ze theater, kalligrafie, oude ambachten, wetenschap en moderne technologie kunnen bestuderen. Voor de fotografen onder ons: neem je camera mee!
– Breng een bezoek aan de Boeddha-van-Jade-Tempel waar zich twee van de meest beroemde Chinese Jade-Boeddha’s bevinden.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 5 Zhouzhuang – Shanghai (O, L)
We maken een daguitstap naar het kanaaldorp Zhouzhuang. Deze plaats dankt zijn faam aan de vele bruggetjes, lanen en overdekte doorgangen. Het wordt door de Chinezen ook wel hun eigen ‘Venetië’ genoemd. Er zijn meer dan 104 bruggen van verschillend ontwerp die stuk voor stuk dateren uit de Qing- en Mingdynastie. Sommige zijn net regenbogen over de rivier en andere lijken wel op langgerekte fluiten.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 6 Shanghai – Hangzhou (O, L)
Vanochtend vertrekken we met de bullet-trein naar Hanghzou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang.
‘s Middags maken we een boottocht op het West meer: een schitterend zoetwatermeer omringd door heuvels met aan de noordkant een prachtig uitzicht op de stad Hanghzou. Rondom het meer zie je oude gebouwen, beeldhouwwerken, tempels en tuinen die je dan ook in elke hoek van het meer terugvindt.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 7 Hangzhou (O, L)
Hoog op een berg ten Zuidwesten van het West meer liggen groene theevelden als een mozaïek tegen de berghelling aan. De bamboemandjes en ronde hoedjes van de pluksters versieren het decor. We bezoeken het dorp ‘Dragon Well’, beroemd om zijn topkwaliteit Longjing-thee. We maken ook een stop bij de Lingyin Abdij, gesticht rond 326 na Christus als een ‘Spirit’s Retreat’. De abdij huisvest een 19,5 meter hoge, uit hout gesneden Boeddha en een grottenstelsel vol Boeddhistische beelden.

Overnachting in hotel.

Dag 8 Hangzhou – Chu’an (O, L, D)
Na het ontbijt verlaten we Hangzhou en gaan we met de aircobus naar de regio Chu’an. De reis zal ongeveer drie uur duren. Na aankomst checken we jullie in bij een comfortabel hotel. Na een vroege lunch maken we een rondvaart op het schitterende Qiando meer.

Overnachting in hotel.

Dag 9 Chu’an – Tunxi (O)
Later op de dag rijden we 3 uur verder naar het klein stadje Tunxi. Je zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige en goed onderhouden winkeltjes die hier te vinden zijn. De sfeer is die uit een ander tijdperk: aangenaam, simpel en elegant. Toen Marco Polo voet zette in dit dorp riep hij verrukt uit dat hij het ‘Oriëntaalse Antieke Rome’ had gevonden.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 10 Tunxi – Huangshan (O, L, D)
We zoeken de Gele Bergen van Huangshanop. Met de kabelbaan gaan we naar de top. Boven aangekomen is het of u in een levend schilderij stapt. Dit landschap was talloze malen de inspiratiebron voor schilders. Hoe mooi sommige schilderijen ook zijn; niets kan het origineel overtreffen! Om je heen zie je pieken met poëtische namen als de ‘Begin-te-geloven-Piek’, de ‘Penpunt-Bloem’, de ‘Leeuwen-Piek’, de ‘Vlieg-over-Rots’ en de ‘Stralende Top’.

Overnachting in 3* hotel (boven op de berg).

Dag 11 Huangshan – Chengkan – Tunxi (O, L)
Sta vroeg op en geniet van een schitterende zonsopgang! Na het ontbijt toeren we rond in de Gele Bergen op zoek naar andere beroemde plekjes als het ‘Wolken-verjagend-Paviljoen’ en de ‘Grand Canyon’ van de Westzee.
Als we alles hebben gezien en bewonderd nemen we de kabelbaan naar beneden en gaan we op verkenning in het antieke dorp Chengkan en het Baolun Paviljoen.

We bezoeken de Tang Yue Herdenkingszuilen. Deze indrukwekkende stenen zuilen werden gebouwd tijdens de Ming- en Qingdynastie in de volgorde: Loyaliteit, Toewijding, Vrouwelijke Kuisheid en Liefdadigheid. Elke zuil werd naar aanleiding van een ontroerend verhaal gebouwd en geeft op unieke wijze een beeld van de Chinese moraliteit.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 12 Tunxi – Hongcun / Xidi – Jingdezhen (O, L, D)
We stappen weer in onze bus en rijden naar Yixian om de oeroude huizen van Hongcun en Xidi te bezichtigen. Het stadje staat onder de bescherming van UNESCO en ligt in een prachtige omgeving met groene heuvels en glasheldere beekjes. Deze vredige omgeving biedt een prachtige kijk op het landelijke leven van Zuid-China. Hongcun was ook de locatie voor de beroemde film ‘Crouching Tiger Hidden Dragon’.
Na de lunch rijden we naar de wereldberoemde hoofdstad van de porseleinindustrie: Jingdezhen. In het oude pottenbakkerscentrum wordt gedemonstreerd hoe het traditionele porselein werd vervaardigd.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 13 Jingdezhen – Lushan (O, L, D)
We maken een korte rit naar de Lushan Bergen. Tussen de donderende watervallen en mysterieuze wolkenvelden vind je hier uitingen van filosofische religie, overblijfselen uit de ijstijd, een oeroude academie en villa’s in Westerse stijl. Het is niet voor niets dat deze berg vele loftuitingen heeft ontvangen: ‘Veertig Beste Landschappen in China’, ‘Nationaal Geo-Park van China’ en ‘Top Toeristisch District’.
We nemen ook een kijkje in de ‘ Brokaat Vallei’, een wonderbaarlijke plek waar de bloemen altijd bloeien. Er groeien zoveel bloemen dat de plaatselijke bevolking de vallei ‘brokaat’ is gaan noemen. Ook gaan we naar De Grot van de Onsterfelijken, de  Meillu Villa, het Lushan Museum en het Yangtze Rivier Paviljoen.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 14 Lushan – Nanchang – Xi’an (O)
Na het ontbijt rijden we naar Wuhan. ‘s Middags vliegen we naar Xi’an, hoofdstad van de Shaanxi provincie. Na aankomst in Xi’an een transfer naar het centraal gelegen hotel. De avond is vrij in te vullen.

Overnachting in 4* hotel.

Dag 15 Xi’an (O, L)
Xi’an is één van de oudste steden van China. Gedurende een periode van 3.100 jaar bouwden dertien verschillende dynastieën hier hun hoofdstad. Wie in Xi’an is brengt natuurlijk een bezoek aan de Terracotta Krijgers. Meer dan tweeduizend jaar bleef deze verzameling van 6000 manshoge terracotta krijgers en paarden bedolven onder het puin. In 1973 zijn ze bij toeval ontdekt in een dorpje vlakbij Xi’an en inmiddels zijn ze erkend als het Achtste Wereldwonder. Je gelooft je ogen niet!

Verder naar de Oude Stadswallen. Deze muur is op unieke wijze gebouwd en bestaat uit lagen van aarde, ongebluste kalk en glutenrijke rijstextracten die samen zijn geperst tot een harde en onverwoestbare substantie. De muur staat nog steeds stevig en is zeldzaam in zijn soort. Als we naar de top klimmen hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

Onze laatste halte is de Grote Moskee. Dit beroemde islamitische bouwwerk ligt op steenworp afstand van ons hotel. Het werd gebouwd gedurende de Tang-Dynastie (618-907) en is voorzien van interessante architectuur en bewerkte stenen. De Islam werd hier geïntroduceerd door Arabische handelaren die hier terecht kwamen via de Zijde Route tijdens de Tang-Dynastie.

Overnachting in het 4* Bell Tower Hotel.

Dag 16 Xi’an – Beijing (O)
Vanochtend is er een binnenlandse vlucht naar Beijing. We komen aan in Beijing, transfer en inchecken bij een comfortabel tradtionele hutong hotel in het centrum.

De rest van de dag is vrij in te vullen.
Leuke tips voor in Beijing zijn:

– Ontdek de Hutongs, de traditionele woningen van Beijing. Geniet van het dagelijkse leven van de lokale bevolking door een wandeling in dit gebied waarbij veel interessante foto’s gemaakt kunnen worden.
– 798 Space Beijing’s leuk trendy moderne kunst centrum waar je ook dans, meubels en theater vindt.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 17 Beijing (O, L)
Vandaag bezoeken we de Chinese Muur, een van de grootste wereldwonderen. Als een reuzendraak kronkelt de Muur door woestijnen, steppen, bergen en over plateaus. De muur loopt van oost naar West en is in totaal ongeveer 6700 km lang. Op de terugweg naar Beijing laten we ons imponeren door de Ming tomben. In de namiddag varen we in boten met traditionele rode lantaarns over het Shishahai meer. Vanavond is vrij in te vullen.

Overnachting in 3* hotel.

Dag 18 Beijing – vlucht (O)
Wij brengen je naar het vliegveld waarna we je een veilige en aangename thuisreis wensen.