Individuele reizen

Wilt u alleen of met z’n tweeën een unieke individuele reis door China maken? Dan bent u bij Discover China aan het juiste adres! Wij bieden vele verschillende (individuele) rondreizen door authentiek China, van de hoogtes van Huangshan tot een ontdekkingstocht naar het Oude China. Hierbij hebt u de keuze om het rustig aan te doen en te genieten van het onverwachte, of om actief rond te trekken.

Korenvelden-in-Shangri-La

In onderstaand overzicht of in onze brochure vindt u alle individuele reizen naar China. Ook kunt u op onze website terecht voor meer informatie over China.

Unieke individuele rondreizen door China

Wat uw wensen ook zijn voor uw individuele China reis, bij Discover China kijken we samen of we uw droomreis kunnen waarmaken. Van een van onze samengestelde individuele rondreizen tot het samenstellen voor uw unieke reis met enkele bouwstenen.

Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden voor uw individuele rondreis door China.

Klassiek China (14 dagen)

De beginnende Chinareiziger kijkt zijn ogen uit tijdens deze reis door klassiek China. Ervaar de culturele rijkdom terwijl je in een ontspannen tempo langs verleden en heden trekt. Geniet van prachtige landschappen die aan je voorbij glijden en ontdek aan het eind van de reis dat je zeker terug wilt komen om nóg meer te zien.

Ontdek het Oude China (14 dagen)

Vanuit Beijing met haar indrukwekkende tempels en keizerlijke tuinen gaat deze reis per trein naar Pingyao, de best bewaarde oude stad in heel China.  Via het terracotta leger in Xi’an reis je verder zuidwaarts naar het lieflijke Longji voor een wandeling tussen de Drakenrug rijstterrassen. Laat je over de schilderachtige Li rivier varen naar Yangshuo voordat je naar bruisend Hong Kong vliegt.

Zuidoost China (18 dagen)

Zuidoost China kent een schilderachtige natuur en vele historische bezienswaardigheden. Via de woeste natuur van het nationaal park ‘Zhangjiajie’ reis je naar het kleine en gezellige stadje Fenghuang en verder naar de indrukwekende Hakka (Tulou) ‘round houses’. Van begin tot eind een reis die je horizon verruimd.

Hoogtes van Huangshan (18 dagen)

Struinend op het Chinese platteland komt u schilderachtige dorpjes tegen. Boven op Huangshan geniet u van het klassieke Chinese landschap dat door de eeuwen heen vereeuwigd is door dichters en schilders. Bezoek Marco Polo’s favoriete stad Hangzhou en het klassieke waterstadje Suzhou. Trek daarna verder om de Terracotta Warriors en de Grote Muur te bezoeken.

Zijderoute per trein (20 dagen)

Slapen in een traditionele yurt onder de blauwe hemel van Binnen-Mongolië. Om wakker te worden in een uitgestrekte grasvlakte met weidse vergezichten. Dat is maar één van de vele bijzondere momenten tijdens deze verrassende reislangs de Zijderoute in Noord-China.

Dwars door China (21 dagen)

In alle comfort kun je het veelzijdige China op je laten inwerken. De reis gaat dwars door negen provincies in zuid China. Een afwisselende reis met genoeg vrije tijd om lekker te relaxen in een comfortabel hotel of aan boord van een cruiseschip. Een prachtige reis voor wie zuid China wil leren kennen. Deze reis is ook goed te combineren met een van ons bouwsteenreizen.

Tibet per trein (23 dagen)

Comfortabel dwars door ‘Het dak van de wereld’ reizen? Je doet het tijdens deze unieke treinreis door Tibet. Onderweg zie je de majestueuze besneeuwde bergtoppen van de Kunlun bergen en de sneeuwluipaarden, yaks en antilopenop het Tibetaans Plateau. In Lhasa heet de Nie Tang Boeddha je welkom vanaf zijn bergwand.

Ontdek Sichuan & Yunnan (25 dagen)

Deze reis door Sichuan en Yunnan laat je een compleet andere wereld van dichtbij meemaken. Af en toe slaap je in simpele pensionnetjes of tempels. Je gaat te paard de berg op en maakt wandelingen in de mooiste natuurgebieden. Ga waar zelden toeristen komen, eet thuis bij de mensen die je ontmoet in tijdloze Chinese dorpen. Reizen als de chinezen, leven als de chinezen en eten als de chinezen.

Verborgen beschavingen (27 dagen)

Een prachtige reis door de provincies Guizhou, Yunnan en Sichuan in het zuidwesten van China. Deze reis biedt een uitgelezen kans om de ‘verborgen culturen’ van China te ontdekken. Hier wonen de Miao, Dong, en Yi volken tussen spectaculaire bergen, rijstterrassen, en meren. De gastvrijheid is beroemd, de katers zijn berucht..