Nepal: Kleuren van de Himalaya

Deze reis begint in de mystieke vallei van Kathmandu, met zijn vele World Heritage sites en springlevende cultuur. De kunst en de architectuur van Kathmandu’s tempels, stoepa’s, kloosters en paleizen zijn uniek.

De reis gaat verder naar Chitwan National Park, een subtropisch wildreservaat in de zuidelijke Terai van Nepal, rijk gevuld met Aziatische neushoorns, Bengaalse tijgers, luipaarden, lippenberen, enz. Na twee volle dagen jungle safari ritten, rijden we naar Pokahra, een mooie ijsvallei in de schoot van de Annapurna en de Fisthtail Mountain.

Pokhara biedt meren, kloven en prachtige uitzichten op de westelijke keten van de Himalaya. Vanuit Pokhara is het een korte 25 minuten vliegen naar Jomsom, het administratieve centrum van Mustang, het verloren Tibetaanse Koninkrijk.

Vanuit onze basis in Jomsom maken we een korte wandeling of een ponytocht naar het mooie Dhumba Lake, een heilig turquoise meer gelegen in de schoot van Mt. Nilgiri, dat mensen aantrekt uit de omliggende gebieden in al hun mooie kleren en heldere kleuren in alle vormen, maten en leeftijden. We bezoeken ook de prachtige dorpen in de buurt Jomsom. Vanuit Jomsom, nemen we een vlucht terug naar Pokhara, om onze verbinding te maken naar Kathmandu…InformatieReissom: vanaf €1.490,-In het kort: 

D1: Kathmandu
D2: Kathmandu
D3: Kathmandu – Chitwan
D4: Chitwan
D5: Chitwan – Pokhara
D6: Pokhara
D7: Pokhara – Jomsom (vlucht)
D8: Jomsom
D9: Jomsom – Pokhara – Kathmandu (vlucht)
D10: Kathmandu
D11 Kathmandu -Inclusief: Binnenlandsevluchten Pokhara-Jomsom-Pokhara-KathmanduAccommodatie op vermelde hotels of gelijkwaardigEten waar genoemd in het schema (O, L, D)ACAP permitAlle transfers en sightseeing met auto, chauffeur en prive gidsExcursies naar Patan en Bhaktapur Durbar SquareEntree kosten voor Pashupatinath Tempel, Boudhanath Stupa en Swayambhunath StupaSafari in Chitwan National ParkWandeltochten naar Lake, kloof, grotten en uitzicht puntnen op de bergen van PokharaExclusief: Internationale vlucht naar Nepal (kan geregeld worden)Visum voor NepalMondial Assistance reis- en annuleringsverzekeringPersoonlijke uitgaven, fooienProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Aankomst in Kathmandu (D)
Bij aankomst op de luchthaven in Kathmandu, wordt u opgewacht door iemand van High Asia en wordt u overgebracht naar het hotel. Na wat rust, neemt u een korte tour van Kathmandu Durbar Square, het oude Koninklijk Paleis Complex waar u een bezoek brengt aan, onder andere, de Tempel van Kumari (de Levende Godin van Nepal) en de legendarische Kasthamandap Tempel, gedacht te zijn gebouwd uit een enkele boomstam! In de avond zal onze vertegenwoordiger u uitnodigen voor een diner in een typisch Nepalees restaurant met folkloristische dansvoorstellingen.

Hotel Shanker (4 *) of iets dergelijks.

Dag 2: In Kathmandu (O)
Verken de antieke en middeleeuwse Hindoe tempels, boeddhistische stoepa’s en kloosters, paleizen, monumenten en heiligdommen van de Kathmandu vallei. De monumenten zijn Pashupatinath tempel, de heiligste Hindu-tempel van Nepal, gelegen aan de oever van de heilige Bagmati rivier, de Boudhanath Stupa, de grootste van dit type en een must voor boeddhisten eens in hun leven, Bhaktapur, het best bewaarde middeleeuwse Malla vorstendom waar u het fijne hout- en steenwerk kan bewonderen in de tempels, kloosters en Patan, het derde middeleeuwse Malla prinsdom, bekend als de Stad van Kunsten en Ambachten. De rondleiding eindigt in de late namiddag en we rijden terug naar uw hotel.

Overnachting in het Hotel Shanker (4 *) of iets dergelijks.

Dag 3: naar Chitwan National Park (O, L, D)
Na het ontbijt, neemt u een korte vlucht naar het Chitwan National Park, ongeveer 100 mijl ten zuid-westen in Terai-riem. Bij aankomst op het vliegveld Bharatpur, wordt u naar uw jungle lodge gebracht. Na de verfrissing kunt u op een korte excursie gaan naar het dorp van de Tharu. In de avond zal er een diavoorstelling zijn van de flora en fauna van het park.

Overnachting in het Rhino Residency Resort.

Dag 4: Jungle Safari in Chitwan National Park (O, L, D)
Na een vroeg ontbijt, gaat u de rivier op voor een tocht in een traditionele korjaal. U krijgt de kans om de verschillende waterfauna te bewonderen, waaronder de Gharial krokodillen. De kanotocht duurt een half uur tot 40 minuten en u wordt opgehaald door de jeep of geniet van de ervaring van een ossenkarrentocht terug naar het resort. Na de lunch klimt u op een olifant en verkent de natuur. De vaakst waargenomen dieren zijn een gehoornde Aziatische neushoorn, een luiaard, wild zwijnen, luipaarden, herten etc. Als u geluk hebt, ziet u de Koninklijke Bengaalse tijger, de Keizer van het bos. In de avond wordt u vermaakt door een unieke Stick Dance uitgevoerd door Tharu mannen.

Overnachting in het Rhino Residency Resort.

Dag 05: Chitwan-Pokhara (B)
Vóór het ontbijt, gaat u op een korte bird watching tour en rijdt vervolgens naar Pokhara langs de oever van de rivier Narayani naar Mungling en dan verder naar Marsyangdi en Setigandaki. Pokhara is een mooie ijsvallei in het westen van Nepal en een werkelijk paradijslijke plek. In Pokhara, loopt u in de namiddag langs de oevers van Phewa meren.

Overnachting in het Hotel Fishtail Lodge.

Dag 6: Op Pokhara
’s Ochtends gaat u op excursie naar Sarangkot. ’s Middags gaat u varen op het Fewa Lake. Sarangkot (1.592 m), de meest populaire bestemming in de omgeving van Pokhara, ligt 5 km ten westen van de oude bazaar. Sarangkot is beroemd om de zonsopgang te bekijken en biedt een spectaculair uitzicht van de Annapurna, Dhaulagiri, Hiunchuli en andere majestueuze toppen van de Himalaya. Op de terugweg, stopt u in Bindhyabasini Temple, het centrum van de religieuze activiteiten van Pokhara. Later bezoekt u Davis Fall, Gupteshwar Cave, Tibetaanse Village, Seti Gorges. In de middag kunt u genieten van de boottocht op het Fewa Lake.

Overnachting in het Hotel Fishtail Lodge.

Dag 7: Vlucht naar Jomsom (B, L, D)
U neemt een vroege ochtendvlucht naar Jomsom. Bij aankomst op de luchthaven, wordt u overgebracht naar Jomsom Mountain Resort door een tractor (het enige gemotoriseerde vervoer in het hele district!). Het Jomsom gebied is niet alleen de meest populaire trekking bestemming in Nepal, maar ook de toegangspoort tot Upper Mustang, een koninkrijk in het Hindoe Koninkrijk van Nepal. Inchecken in het hotel en na wat rust, kunt u een twee uur wandeltocht ondernemen naar DHUMBA LAKE dat op 5.5 km van Jomsom ligt. Dit is een heilig Turquoise meer genesteld in de schoot van Mt. Nilgiri. Legende zegt dat dit meer vanzelf rood kleurde, en het was slechts na het uitvoeren van een lange en toegewijde religieuze ceremonie, dat langzaam het water in het meer begon terug te keren naar zijn natuurlijke kleur turquoise en sindsdien wordt het beschouwd als een heilig meer. Dit meer trekt vandaag de dag mensen uit omliggende gebieden aan in al hun mooie kleren en heldere kleuren in alle vormen, maten en leeftijden. Ze verdringen zich aan dit meer voor gebeden dat een soortgelijke verandering zich voordoen in hun leven.

Overnachting in het Jomsom Mountain Resort.

Dag 8: Op Jomsom (O, L, D)
Wandeltocht van Marpha Village (2650m). Na het ontbijt maakt u een twee uur wandeltocht naar Marpha Village. U krijgt een lunchpakket voordat u vertrekt. Marpha ligt weggedoken achter een bergrug voor bescherming tegen de wind en stof. Dit grote Thakali dorp vertoont de typische Thak Khola architectuur met platte daken en smalle geplaveide steegjes en doorgangen. De lage regenval in deze regio maakt deze platte daken erg praktisch, ze dienen ook als een plek voor het drogen van granen en groenten. In Marpha ligt er een uitgebreid drainagesysteem onder de tegel-geplaveide straten van dit schone en gezellige dorp. Er is een bibliotheek (open 5 tot 7 uur) en de indrukwekkende ‘Kanis’ gateways aan beide uiteinden van de stad. Het grote, indrukwekkende gompa (klooster) in Marpha werd gerenoveerd en uitgebreid in 1996. Een efficiënt systeem laat toe om uw rugzak te deponeren in een berging voordat u de trappen beklimt om het klooster te bezoeken. Dit is een Nyingmapa boeddhistische gompa net als in Tengpoche, wordt het Mani Rimdu festival hier gevierd in het najaar. De gompa, net als alle gebouwen in Marpha, is beschilderd met een kalk die is geproduceerd uit een bijzondere lokale steen. Het is een prachtige en unieke plek in deze regio.

Overnachting in het Jomsom Mountain Resort.

Dag 9: Vlucht naar Pokhara / Kathmandu (O, D)
Vroeg in de ochtend, neemt u de vlucht naar Pokhara en neemt u de verbinding naar Kathmandu. Bij aankomst, transfer naar hotel. Neem de rest van de dag vrij om te ontspannen met fancy free winkelen. Diner in het hotel.

Overnachting in het Hotel Shanker of gelijkwaardig.

Dag 10: In Kathmandu (O)
Een reserve dag in Kathmandu om te doen waar u zin in heeft. Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.

Overnachting in het Hotel Shanker of gelijkwaardig.

Dag 11: Vertrek (O)
Transfer naar de luchthaven op tijd voor uw vlucht naar de volgende bestemming.