Yi Torch Festival

Algemeen

Tijdens deze groepsreis die vertrekt op 2 augustus, brengen wij u naar zeer authentieke dorpen in de provincies Guizhou en Yunnan. Op soms moeilijk begaanbare wegen rijdt u door het schitterende landschap. De accommodatie is schoon en comfortabel, maar vaak basic. De echte pionier zal zijn hart ophalen in deze twee van de meest kleurrijke en spectaculaire provincies van China, Guizhou en Yunnan. Bent u op zoek is naar de smaak van het authentieke platteland van China en de kans om prachtige foto’s te maken? Deze reis zal al uw verwachtingen overtreffen.

Het Torch Festival is een populair traditioneel feest in de regio’s Yunnan, Guizhou en Sichuan. Het wordt gevierd door de etnische Yi, Bai, Naxi, Jinuo en Lahu.
Het Torch Festival wordt in 2012 in augustus gevierd. In de oudheid heette het Torch Festival het Xinghui Festival. Historici denken dat de oorsprong van het Torch Festival te maken had met de aanbidding van het vuur door de voorouders, die dachten dat vuur de macht had om insecten af te weren en om de groei van gewassen te beschermen. Tijdens het festival zijn grote fakkels van vuur vastgebonden aan gedroogd grenenhout en worden ze in elk dorp opgericht. Als de nacht valt worden de fakkels aangestoken en zijn de dorpen tot ver aan de horizon te zien door het felle licht. In de dorpen zingen en dansen de jonge mannen en vrouwen rond de fakkels die de hele nacht blijven branden. Andere activiteiten tijdens het festival zijn paardenraces, stierenvechten, boogschieten, worstelen etc. Deze reis zal een van de beste China ervaringen worden die je ooit zult meemaken!

Degene die voor 10 juli inschrijft ontvangt EUR 100 p.p. korting!
InformatieReissom: vanaf €2.160,-Eenpersoonskamertoelsag: €390.00,-Deelnemers:Min. 3Max. 14In het kort: 

D1: Amsterdam
D2: Chengdu – Guiyang
D3: Guiyang – Huangguoshu
D4: Huangguoshu-Liupanshui
D5: Liupanshui-Weining
D6: Weining-Huize
D7: Huize-Ningnan
D8: Ningnan-Butuo
D9: Butuo
D10: Butuo – Zhaojue (of Meigu
D11: Meigu-Butuo-Puge
D12: Puge
D13: Puge-Xichang
D14: Xichang – Chengdu
Inclusief: Gratis Dominicus China reisgids 2012Internationale retourvlucht met KLM (Amsterdam-Chengdu-Amsterdam)Luchthavenbelasting en brandstofheffingBinnenlandse vlucht van Chengdu naar GuiyangTreinkaartjes Xichang – ChengduAlle entree kosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Exclusief: Visum (kan geregeld worden)Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50,-Mondial Assistance reis en annuleringsverzekering (kan geregeld worden)Persoonlijke uitgaven, fooienHoogtepunten: Yi Torch FestivalDe grootste waterval in Azië ‘Huangguoshu’Schitterende kleurrijke kostuums en etnisch tribesAuthentieke platteland en dorpenFotograferen van het etnisch Miao, Buyi, Yi bevolkingProgrammaReisbeschrijving per dag: 

2 augustus: Amsterdam – Chengdu
Vertrek Schiphol om 20:00 uur naar Chengdu. Vlucht duurt 10 uur.

3 augustus: Chengdu – Guiyang (Guizhou provincie)
Aankomst in Chengdu om …. uur. Overstap vlucht naar Guiyang. Bij aankomst op het vliegveld in Guiyng wordt u begroet door de gids die u naar het hotel begeleidt. Guizhou staat bekend als ‘The Kingdom of Mountains’ omdat het omringende land voor 87% uit bergen en plateaus bestaat.
‘s Avonds staat er een heerlijk welkomstbanket voor u klaar.
Overnachting in het 4* Miracle Plaza Hotel

4 augustus: Guiyang-Huangguoshu
Tot ver in de omtrek is het donderend geraas van de Huangguoshu waterval te horen. Het geluid is indrukwekkend maar het is nog niets vergeleken bij de aanblik die deze grootste waterval van Azie biedt. U kunt zelfs achter het watergordijn langslopen, als u zich tenminste niet laat afschrikken door zoveel natuurgeweld. Daarna bezoeken we het Buyi-dorp Huashishao.
Overnachting in het 3* Huangguoshu Hotel.

5 augustus: Huangguoshu-Liupanshui
Bezoek de etnische Longhorn Miao dorp ‘’Suoga’’. Hier dragen vrouwen pruiken gewikkeld op een 1-meter lange houten hoorn. Schitterende kleurrijke kostuums vol borduurwerk en batik.
Overnachting in Lipanshui.

7 augustus: Liupanshui-Weining
Rijden naar Weining, het dak van Guizhou, 2200 meter hoog. Geniet van een boottocht op Caohai (Grassy Lake) meer. Ontdek vervolgens een oud Yi dorp. Overnachting in Weining.

 

8 augustus: Weining-Huize (Yunnan provincie)
Bezoek Ahmao dorp (Big Flower Miao groep). Deze groep is christelijk en de vrouwen hebben exotische torens van haar op hun hoofd. Daarna bezoeken we Huize. Huize is een oud geld productie stadje. Traditionele architectuur is overal te vinden. Buiten de stad vindt je de spectaculaire graslanden van Dahai en Caoshan op een hoogte van 3800m. De Yili rivier en het omliggende platteland biedt een aantal van de mooiste landschappen van China.

9 augustus: Huize-Ningnan
Verlaat Huize en rij naar Ningnan via antiek stadje Nagu. We steken de Yangtze rivier over en komen aan in het zuidelijke deel van Xichuan County, het land van de etnische Yi bevolking.
Overnachting in Ningnan.

10 augustus: Ningnan-Butuo
Butuo is een belangrijk plateau dorp voor de etnische Yi. Hier is het kleurrijke hoogland uitzicht prachtig, de landelijke markten zijn vol met kleurige en traditionele aangeklede lokale mensen.
Overnachting in Butuo.

11 augustus: Butuo
Geniet van het Torch Festival van de etnische Yi in Butuo. Worstelen, stierengevechten, paardenraces en de schoonheidswedstrijd zijn het meest populair tijdens het festival.
Overnachting in Butuo

12 augustus: Butuo-Zhaojue of Meigu
Ontdek een andere groep van de Yi in Meigu.
Overnachting in Meigu of Zhaojue, hangt af van de datum van het Torch Festival en de lokale markt.

13 augustus: Meigu-Butuo-Puge
Bezoek Yi dorp in Puge regio.
Overnachting in Puge, hangt af van de datum van het Torch Festival en de lokale markt.

14 augustus: Puge
We gaan naar het Torch Festival van een andere Yi-groep.
Overnachting in Puge

15 augustus: Puge-Xichang
Laatste dag om van het Torch Festival te genieten!
Overnachting in Xichang in een Chinees driesterren hotel.

16 augustus: Xichang naar Chengdu
Vrije dag in Xichang. Transfer naar het treinstation vanavond (22u) voor de trein naar Chengdu.