Wonderen van China

Algemeen

Discover China’s groepsreis Wonderen van China is een fantastische manier om bijna heel China te zien in maar 26 dagen. Deze reis brengt u in een comfortabel tempo en voor een betaalbare prijs door heel China en zelfs naar Tibet. We starten met de wonderen van Beijing, waarna we via Xi’an en het Terracottaleger verder vliegen naar de reuzenpanda in Chengdu. Vandaar gaat het naar het religieuze hart van Tibet: Lhasa.

Maar er zijn nog veel meer wonderen te zien dus vliegen we terug voor een 5* cruise over de majestueuze Yangtze rivier. Ter afwisseling shoppen we een dagje in Shanghai om daarna richting Suzhou te reizen voor de Feng Shui tuinen. Natuurlijk wandelen we tussen de Drakenrug rijstterrassen in Guangxi om moe maar voldaan af te sluiten in de havenstad Guangzhou.InformatieReissom: vanaf €3.700,-Eenpersoonskamertoelsag: €990.00,-Deelnemers:Min. 10Max. 24In het kort: 

Dag 1: Amsterdam – Beijing (rechtstreeks vlucht)
Dag 2: Beijing
Dag 3: Beijing
Dag 4: Beijing
Dag 5: Beijing – Xi’an (vlucht)
Dag 6: Xi’an
Dag 7: Xi’an – Chengdu (vlucht)
Dag 8: Chengdu – Lhasa (vlucht)
Dag 9: Lhasa
Dag 10: Lhasa
Dag 11: Lhasa
Dag 12: Lhasa – Ganden
Dag 13: Lhasa – Chengdu – Chongqing (vlucht) – Yangtze rivier cruise
Dag 14: Yangtze riviercruise
Dag 15: Yangtze riviercruise
Dag 16: Yangtze riviercruise – Yichang – Shanghai (vlucht)
Dag 17: Shanghai
Dag 18: Shanghai
Dag 19: Shanghai – Suzhou (hoge snelheidstrein)
Dag 20: Suzhou – Tongli
Dag 21: Shanghai – Guilin – Longji
Dag 22: Longji – Guilin
Dag 23: Guilin – Yangshuo
Dag 24: Yangshuo
Dag 25: Yangshuo – Guilin – Guangzhou (nachtrein – 4 persoons coupe)
Dag 26: Guangzhou – Amsterdam (vlucht)Inclusief: Gratis Dominicus China reisgids 2012Internationale retourvlucht met China Southern AirlinesLuchthavenbelasting en brandstofheffingAlle binnenlandse vluchten: Beijing/Xi’an, Chengdu/Lhasa, Lhasa/Chengdu, Yichang/Shanghai, Shanghai/GuilinTreinkaartjes Shanghai/Suzhou, Guilin/GuangzhouEen heerlijk Peking Eend welkombanqetEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Alle transfers met privéchauffeurAlle overnachtingen in comfortabel en centraal gelegen middenklasse hotelsKaartjes voor een spetterende Kung Fu show in BeijingEntreegelden voor genoemde excursies in BeijingEntreegelden voor genoemde excursies in Xi’anBezoek aan het Cai Quan Special Welfare Orphanage in LhasaEntreegelden voor genoemde excursies in LhasaVijfsterren cruise op de Yangtze (incl. Ontbijt, Lunch, Diner)De Drieklovendam bezoekenEntreegelden voor genoemde excursies in ShanghaiEntreegelden voor genoemde excursies in SuzhouDagexcursie naar canaldorp TongliEntreegelden voor genoemde excursies in Guilin, Longji, YangshuoEntreegelden voor genoemde excursies in GuangzhouExclusief: Visum (kan geregeld worden)Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50Mondial Assistance reis- en annuleringsverzekeringPersoonlijke uitgaven, fooienHoogtepunten: Dansen, zingen en sporten bij de Tempel van de HemelDe Grote Muur bij Jinshanling (niet gerestaureerde gedeelte)6000 manshoge terracotta krijgers en paardenEen bezoek aan het Cai Quan Special Welfare Orphanage in LhasaWandelroute ‘Choksi’Een luxe vijfsterren Yangtze rivier cruiseOntdek ShanghaiEeuwenoud canaldorp TongliCruisetocht over de adembenemende Li RivierWandeltocht van 2 uur bij het Rijstterras van de DrakenruggengraatProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Amsterdam – Beijing
Vertrek Amsterdam Schiphol naar Beijing met China Southern Airlines.

Dag 2: Beijing (D)
Na aankomst in Beijing checken we je in bij het hotel. De rest van de dag kun je naar believen besteden. Vanavond is er een heerlijk Peking Eend welkombanket en zijn er kaartjes voor een spetterende Kung Fu show. Welcome to China! Overnachting in het tradtionele 3* Guxiang 20 Hotel.

Dag 3: Beijing (O, D)
‘s Morgens vertrekken we vanuit het hotel voor een bezoek aan de Tempel van de Hemel. De oudere mensen van Beijing komen rond de tempel samen om te dansen, te zingen en te sporten. Dit is een schitterend voorbeeld van levensvreugde en vitaliteit waarbij je zeker uitgenodigd wordt om mee te doen.

Rest van de dag is vrij in te vullen. Het hotel is minstens 5 minuten lopen van het centrum van Beijing.

beijing_tempel_vd_hemelInteressante bezienswaardigheden zijn: 
– Het Tiananmenplein, het symbolische hart van China en de plaats waar de bevolking samenkomt. Je zult legendarische monumenten te zien krijgen, zoals de Grote Hal van het Volk en het enorme, 40 meter hoge granieten beeld van het Monument aan de Held van het Volk dat opgericht werd voor hen die gestorven zijn tijdens de revolutie.

– De Verboden Stad, het binnenste heiligdom en paleis van waaruit eeuwenlang Chinese keizers hun wereld bestuurden. De Verboden Stad was echt verboden en de gewone man werd gedurende bijna 500 jaar geweerd uit dit deel.

Overnachting in het tradtionele 3* Guxiang 20 Hotel.

Dag 4: Beijing (O, L, D) 
Vandaag bezoeken we de Chinese Muur (Mutiany sectie) een van de grootste wereldwonderen. In 1987 is het door de UNESCO opgenomen in de lijst van ‘World Heritage Sites’. Als een reuzendraak kronkelt de Muur door het landschap: afwisselend woestijnen, steppen, bergen en plateaus. In totaal is de Muur ongeveer 6700 km lang van het oosten naar het westen van China.
Na de lunch gaan we naar het Beijing ‘Traditional Chinese Medical Health Preservation Research Centre’. Een traditionele Chinese arts zal je vitaliteit checken op de duizenden jaar oude Chinese manier. Je pols wordt gevoeld, het gezicht en de tong bekeken en je krijgt een gezondheidsadvies. Hierna ondergaan we een heerlijke voetmassage waarbij alle acupunctuur punten worden gestimuleerd en we lopen weer op wolkjes. Klaar voor de rest van de reis. Overnachting in het tradtionele 3* Guxiang 20 Hotel.

Dag 5: Beijing – Xi’an (O, L, D)
Vandaag bezoeken we het mooie Zomerpaleis, de grootste koninklijke tuin in China.

Daarna gaan we naar de noordoostkant van Beijing om de grootste en best bewaarde Lamasery tempel, Yonghe Tempel, te bezoeken.

´s Avonds vliegen we naar Xi’an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Dit is één van de oudste steden van China. Gedurende een periode van 3100 jaar bouwden dertien Dynastieën hier hun hoofdstad. Overnachting in het 4* Bell Tower Hotel.

Dag 6: Xi’an (O,L, D) 
Onze tour begint vandaag met een bezoek aan de Terracotta Krijgers. Meer dan tweeduizend jaar is deze verzameling van 6000 manshoge terracotta krijgers en paarden bedolven geweest onder puin. In 1973 zijn ze bij toeval ontdekt in een dorpje vlakbij Xian en inmiddels zijn ze erkend als het Achtste Wereldwonder. Je gelooft je ogen niet!

We bezoeken de Hete Bronnen van Huaqing, zo’n 30 km ten oosten van Xian. Ze zijn gebouwd tijdens de Tang-Dynastie (616-907) en hebben hun faam te danken aan het feit dat ze de favoriete baden waren van de geliefdste concubine van keizer Xuanzong.

We gaan naar de Oude Stadswallen. Deze muur is op unieke wijze gebouwd en bestaat uit lagen van aarde, ongebluste kalk en glutenrijke rijstextracten die samen zijn geperst tot een harde en onverwoestbare substantie. De muur staat nog steeds stevig en is zeldzaam in zijn soort. Als we naar de top klimmen hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

Onze laatste halte is de Grote Moskee. Dit beroemde islamitische bouwwerk ligt op steenworp afstand van ons hotel. Het werd gebouwd in 742 na Christus gedurende de Tang-Dynastie (618-907) en is voorzien van interessante architectuur en bewerkte stenen. De Islam werd hier geïntroduceerd door Arabische handelaren die hier terecht kwamen langs de Zijde Route tijdens de Tang-Dynastie.

Overnachting in het 4* Bell Tower Hotel.

Dag 7: Xi’an – Chengdu (O, D)
Vanochtend vliegen we naar de provincie Sichuan en de hoofdstad Chengdu. Na aankomst checken we je in bij een comfortabel en centraal gelegen hotel. De stad is vermaard om de Sichuan delicatessen die hier vandaan komen en natuurlijk ook vanwege het Panda Breeding Centre dat we na aankomst zullen bezoeken. Slenter vanavond na het diner nog wat door de oude straatjes rond de hotel om te genieten van de kleine antiekwinkeltjes en oude theehuizen. Vanavond eten we in een lokaal Sichuanees restaurant om de heerlijke Sichuanese keuken te proeven. Na het diner bezoeken we een spetterende voorstelling van de Sichuan Opera. Overnachting in het tradtionele 4* Buddha Zen Hotel.

Dag 8: Chengdu – Lhasa (O, D)
Vandaag vliegen we naar de antieke stad Lhasa in Tibet. Op het vliegveld Konggar worden we opgehaald en naar Lhasa-stad gebracht. Onderweg begroet de Nie Tang Boeddha ons; hij is in de bergwand gegraveerd. Nadat we in Lhasa zijn aangekomen, is het tijd om uit te rusten en te acclimatiseren op een hoogte van maar liefst 3650 meter. Overnachting in het tradtionele 3* Kyichu Hotel.

Dag 9: Lhasa (O, L, D)
Een belangrijk doel van onze reis is het bezoek aan het Cai Quan Special Welfare Orphanage in Lhasa. In dit weeshuis verblijven 200 kinderen waarvan 30 met een verstandelijke beperking. Zij zijn volledig aangewezen op donaties en hebben geen regelmatige of permanente sponsors. In het weeshuis verblijven baby’s, verstandelijk gehandicapten en kinderen tot 18 jaar. De kinderen hebben allemaal geen familie meer. Voor de gehandicapten blijft het weeshuis zorgen en voor de kinderen wordt als ze 18 jaar zijn een baan gezocht zodat ze zelfstandig verder kunnen in het leven. Het weeshuis heeft een klein fabriekje opgezet waar de gehandicapten licht werk kunnen doen. Ze maken Tibetaanse kleding, wierook, papier en kleine artikelen voor de verkoop. Het weeshuis geeft onderdak aan 146 kinderen en 19 medewerkers.

tibet_lhasa_weeshuistibet_lhasa_weeshuis_2 tibet_lhasa_weeshuis_3

Na de lunch maken we een wandeling in het oude deel van Lhasa. Deze twee tot drie uur durende wandeling zal ons meenemen naar ambachtelijke werkplaatsen, kleine kapelletjes in steegjes, pelgrimspaden en Lhasa’s resterende traditionele architectuur. De lokale Tibetanen noemen deze route ‘Choksi’. Overnachting in het tradtionele 3* Kyichu Hotel.

Dag 10: Lhasa (O, L, D)
De eerste ontdekkingsreis begint met het Potala Paleis, een gigantisch bouwwerk en de belangrijkste bezienswaardigheid van Lhasa. Aan de voet van dat paleis staan, is een lesje in nederigheid krijgen dat je nooit meer zal vergeten. Een complete bezichtigingstour van het paleis en alle kamers, zalen en kapelletjes duurt twee uur.

‘s Middags brengen we een bezoek aan het belangrijkste religieuze bouwwerk in Tibet: de Jokhang Tempel. Wat een unieke ervaring om er deel te zijn van de mystieke sfeer en de vele gelovigen die zich door de tempel bewegen! Rondom de Jokhang bevinden zich de straten van de Barkhor. Het is het spirituele hart en het interessantste pelgrimscircuit in Lhasa. Ook is dit deel van de oude stad het belangrijkste handelscentrum van Tibet. Overnachting in het tradtionele 3* Kyichu Hotel.

Dag 11: Lhasa  (O, L)
‘s Ochtends bezoeken we de Abdij van Drepung. Gebouwd in 1416 bood zij ooit plaats aan wel 10.000 monniken. Dit is de grootste en rijkste abdij die ooit is gebouwd in Tibet. ‘s Middags gaan we naar de Sera Abdij, een van de vier grote Gelugpa-abdijen. De Sera abdij heeft een zeldzame collectie muurschilderingen die in perfecte staat verkeren. Ook bezoeken we het zomerpaleis van de Dalai Lama’s in Norbulingka. Overnachting in het tradtionele 3* Kyichu Hotel.

Dag 12: Lhasa – Ganden (O, L) 
Na het ontbijt rijden we 60 km naar de Ganden Abdij. Zij is de eerste Gelugpa-abdij en is altijd de belangrijkste basis van deze Boeddhistische stroming gebleven. Er zijn prachtige vergezichten over de Kyi-Chu Vallei. Overnachting in het tradtionele 3* Kyichu Hotel.

Dag 13: Lhasa – Chonqing – vijfsterren Yangtze riviercruise (O, L, D)
We laten Tibet achter ons en vliegen naar de gemeenteprovincie en de stad Chongqing. Na aankomst gaan we richting de Chaotianmenpier waar we onze vijfsterren cruise op de Yangtze rivier beginnen. Deze machtige rivier zien is op zich al een beleving, maar de kracht en de grootsheid van de grootste rivier in China voelen aan boord van een cruiseschip is een ervaring om nooit te vergeten. Het landschap is adembenemend mooi. Terwijl het schip langs diepe valleien met welige, groene heuvels en smalle ravijnen met steile rots kliffen aan beide kanten vaart, zal je je verliezen in tijdloosheid die ontsnapt is aan de rest van de wereld.

Dag 14: Yangtze rivier cruise (O, L, D) 
Vandaag verlaten we het schip en nemen we een kleinere boot om de oevers en de oude stad Fengdu te bezoeken. Deze stad was eens onderdeel van het Ba Koninkrijk in de Zhou Dynastie, die meer dan 2.300 jaar teruggaat, en nu is hij ook bekend als een spookstad en om zijn stenen beeldhouwwerk van de spookkoning.

Dag 15: Yangtze rivier cruise (O, L, D) 
Vandaag maken we wederom een schilderachtig uitstapje dat ons meeneemt naar de Shennongxi rivier die ontspringt aan de zuidelijke voet van de Shennongjia berg. We maken een uitstapje stroomafwaarts waar je de hangende doodskisten kunt zien. Hier zijn de overblijfselen van een oude planken weg die langs de voorzijde van de kliffen is gebouwd is. We maken ook kennis met de unieke dorpjes van de Tujia bevolking, de afstammelingen van het Ba volk.

Dag 16: Yichang – Shanghai (O, L, D) 
We komen vroeg in de morgen aan bij de Yichang Pier waar we in een wachtende bus stappen die ons meeneemt om het grootste waterbehoudproject dat ooit is opgezet door de mens te bezoeken – De Drie klovendam. Na het bezoek aan deze bovenmenselijke technische prestatie vliegen we naar Shanghai.

Overnachting in het tradtionele 3* Astor Hotel.

Dag 17: Shanghai (O)
Vandaag gaan we naar de Boeddha-van-Jade-Tempel waar zich twee van de meest beroemde Chinese Jade Boeddha’s bevinden. Beide zijn ze uit één stuk witte Jade gehouwen. Daarna gaan we naar het Shanghai Museum. Het Shanghai Museum is een museum met oude Chinese kunst en bezit een collectie van 120.000 schitterende kunstwerken. Met name de waardevolle collectie van hoge kwaliteit aan oude Chinese bronzen, keramische voorwerpen, schilderijen en kalligrafie is wereldwijd beroemd. Het huidige Shanghai Museum telt elf zalen en drie speciale, tijdelijke expositiezalen.

Overnachting in het tradtionele 3* Astor Hotel.

Dag 18: Shanghai (O, L)
Vandaag is vrij in te vullen. Het hotel ligt aan de oevers van de Huangpu rivier midden in het centrum. Het is dus makkelijk om de stad zelf te leren kennen. Leuke tips voor Shanghai zijn:

– Shanghai op maat

– Bezoek de Bund. Wandel langs de waterkant en ervaar de geuren, uitzichten en geluiden van de oude “Wall Street” in Shanghai. Banken, handelshuizen, woningen, hotels en clubs hebben allemaal uitzicht op het drukke verkeer langs de Huangpu Rivier, zoals ze de opkomende en dalende rijkdommen van de stad deelden.

– Loop dan eens door de beroemde winkelstraat Nanjing Road. Er wordt beweerd dat winkelen in Shanghai het meest gevarieerd en lonend is in heel China.

– Ontdek de Oude Stad en verlies jezelf in nauwe steegjes. Wandel gemoedelijk door de bazaar op zoek naar snuisterijen en steken de vijver over naar het Huxinting Theehuis voor lunch en thee. 

– Bezoek de 468 meter hoge ‘Oriental Pearl TV Tower’ (tegenover het hotel)’, die net als het Vrijheidsbeeld in New York, het operagebouw in Sydney en de Eiffel Toren in Parijs een symbolisch bouwwerk is.

Overnachting in het tradtionele 3* Astor Hotel.

Dag 19: Shanghai – Suzhou (O, L)
We gaan naar Suzhou. Na aankomst 1 uur later bezoeken we de Tuin van de Nederige Bestuurder (Humble Administrator’s Garden) en de Blijvende Tuin (Lingering Garden). De Tuin van de Nederige Bestuurder ligt in het noordoosten van de stad Suzhou en is de grootste klassieke tuin in Suzhou en één van de vier beroemdste klassieke tuinen in China. Oorspronkelijk was deze tuin aangelegd in 1513 A.D. door Wang Xianchen, een keizerlijke censor die net gedegradeerd was en teruggestuurd naar zijn geboorteplaats. De tuin bestaat uit drie delen met verschillende soorten gebouwen rond stroompjes en vijvers. De Blijvende Tuin is aangelegd in 1522, één van de vier beroemdste klassieke tuinen in China. De tuin is opgedeeld in vier delen: midden, oost, noord en west verbonden door prachtige, 700 meter lange gangen. De hele tuin wordt gekenmerkt door kunstbergen, unieke prachtige paviljoenen en een aantal bekoorlijke gebouwen opgetrokken uit kalksteen.

Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoeken we de Panmen stadspoort. Het is de oudste, bestaande stadspoort in stad Suzhou. Het was één van de acht stadspoorten tijdens de Lente- & Herfstannalen (770-476 BC) toen Suzhou de hoofdstad van het Wu Koninkrijk was. De huidige poort is gereconstrueerd in 1351 en bestaat uit de Water- en Landpoorten, de stadspoorttoren en de stadsmuren aan beide zijden. Overnachting in het traditionele 4* Pingjiang Lodge.

Dag 20: Suzhou – Tongli – Shanghai (O, L)
We bezoeken het canaldorp Tongli, dat oorspronkelijk Fushi heette. Dit dorp is een eeuwenoud, maar zeer goed bewaard waterdorp met een geschiedenis die meer dan 1000 jaar teruggaat. Er zijn bijna honderd, goed bewaarde, oude herenhuizen en meer dan 60 poorten gemaakt uit de stenen die hier te vinden zijn. Tongli wordt omringd door water en kent veel rivieren en meren die onderling verbonden zijn. Ooit was het verkeer rond het dorp alleen per boot mogelijk. Overnachting in het tradtionele 3* Astor Hotel.

Dag 21: Shanghai – Guilin – Longji (O, L, D)
‘s Ochtends vliegen we naar de zuidelijke stad Guilin die in de provincie Guangxi ligt. Na aankomst in Guilin rijden we in twee uur naar het dorp Longsheng (Longji), waar de etnische Yao wonen. Dit dorp ligt aan de voet van een berg en rivieren kronkelen er doorheen. Aan het begin van de avond, als de rook van het koken boven de huizen kringelt, komt het stille dorp tot leven. De mannen komen thuis met hun landbouwwerktuigen, terwijl de vrouwen samenkomen bij de rivier om hun haar in het water te wassen. Gelach en gezang hangen overal in de lucht! Overnachting in een tradtionele 2* Longji pensioen.

Dag 22: Longji – Guilin (O, L, D)
Na een heerlijk ontbijt beginnen we de dag met een wandeltocht van 2 uur bij het Rijstterras van de Drakenruggengraat dat 500 jaar geleden aangelegd is (Ming Dynastie). Geniet van deze velden die een prachtig natuurlijk schilderachtig uitzicht bieden.

’s Middags bezoeken we de prachtige Riet Fluit Grot die een van de buitengewoonste ondergrondse landschappen bevat van heel China. De naam van de grot is afgeleid van riet gras (ludi cao), dat voor de grot groeit en wordt gebruikt om fluiten van te maken. Het gras bedekt de ingang tot de grot, dus gebruikten de mensen uit de omgeving deze grot eeuwenlang als schuilplaats in tijden van oorlog. Overnachting in het 3* Universal Hotel.

Dag 23: Guilin – Yangshuo (O, L)
Na het ontbijt rijden we naar de Zhujiang kade van waaruit we zullen vertrekken voor onze cruisetocht over de adembenemende Li Rivier. Tijdens deze tocht leggen we ongeveer 40 kilometer af en dat zal ongeveer vier uur duren. Terwijl we voorbij lokale dorpjes, architectuur in lokale stijl en rijstterrassen varen, genieten we van de mooiste landschapen die u een beter beeld zullen geven van het echte dagelijkse leven van de lokale boeren. Onderweg zal de lunch worden geserveerd. We komen rond half 3 ‘s middags aan in Yangshuo.

We brengen je naar het hotel. De rest van de dag is vrij. Wellicht heb je zin om te gaan zwemmen in de Li Rivier, de groente en fruitmarkt te bezoeken of de kleurrijke lokale activiteiten te observeren onder het genot van en biertje. Overnachting in het 3* Yangshuo Mountainside Retreat.

Dag 24: Yangshuo (O)
Vrije dag waar verschillende activiteiten mogelijk zijn die je bij het hotel kunt boeken. Denk aan Chinees koken, Tai Chi, mountainbiken, raften, kalligrafie etc. Overnachting in het 3* Yangshuo Mountainside Retreat.

Dag 25: Yangshuo – Guangzhou (O, L, D)
Vandaag is vrij in te vullen. Later vanavond wordt je naar het Guilin treinstation gebracht voor de trein naar Guangzhou (Canton). Ochtend aankomst (8 uur) en transfer naar het hotel. Na het inchecken en opfrissen gaan we naar de ‘Tempel van de Familie Chen Clan’. Dit 19de eeuwse gebouwencomplex is een goed bewaard voorbeeld van de laat imperiale Zuid-Chinese architectuur.

Vervolgens gaan we naar de beroemde Qingping Markt. Het is de grootste straatmarkt in Guangzhou, waar meer dan 60.000 mensen elke dag hun inkopen doen. Net als bij een afhaaldierentuin, vind je er gedroogde of levende zeester, slangen en luipaard! Overnachting in het 3* Furama Hotel.

Dag 26: Guangzhou – Amsterdam (O)
Wij brengen je naar het vliegveld en wensen je een veilige aangename thuisreis.Route