Songtsam Circuit – Shangri La

De Drie Parallelle Rivieren regio van Yunnan omvat een majestueus gebied ingesloten door de machtige Yangtze, de Mekong en de wilde Salween rivieren. Veel van de zesentwintig verschillende etnische minderheden in Yunnan zijn te vinden in dit schitterende gebied. De met sneeuw bedekte bergtoppen zijn meer dan 6.000 meter hoog, de kloven zijn met ijs bedekt en we vinden er indrukwekkende terrasvelden. De rustige mensen die hier al generaties lang wonen hebben “Shangri-La” verzorgd en gekoesterd.

Songtsam heeft een reeks van lodges op vijf zorgvuldig geselecteerde locaties, waardoor onze reizigers de verschillende culturen en landschappen van deze regio’s in alle vier seizoenen kunnen ervaren.

Deze rondreis met een verblijf bij de verschillende Songtsam lodges brengt u naar het hart van het Drie Parallelle Rivieren gebied. Het circuit is bedoeld voor de reiziger die houdt van unieke culturele activiteiten, prachtige landschappen, zeldzame dieren en het verkennen van ongerepte gebieden.  Van het prachtige uitzicht op de hoogste besneeuwde bergtoppen van Yunnan naar de weelderige en bloemrijke Mekong vallei, neemt deze reis u mee door het hart van het Drie Parallelle Rivieren gebied en onthult een levend erfgoed.InformatieReissom: vanaf €1.590,-In het kort: 

Dag 1: Lijiang – Tacheng
Dag 2: Tacheng
Dag 3: Tacheng – Benzilan
Dag 4: Benzilan – Meili
Dag 5: Meili – Zhongdian
Dag 6: Zhongdian
Dag 7: ZhongdianInclusief: Tibetaanse luxe in SongtsamAlle transfers met privéchauffeur (kan ook beginnen in Zhongdian)Eten waar genoemd in het schema (O, L, D)Entreekosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenYunnan’s zwarte stompneusapenEtnische Naxi en Mosu families bezoekenExclusief: Internationale retourvlucht (kan geregeld worden)Visum (kan geregeld worden)Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50,-Mondial Assistance reis en/of annuleringsverzekering (kan geregeld worden)Persoonlijke uitgaven, fooienAlle overige diensten die niet genoemd worden in het programmaHoogtepunten: De charmante en bedreigde Yunnan Zwarte Stompneus apenOntdek pittoresk Naxi en Lisu dorpenKraanvogels fotograferen in Napahai meerAfscheidsdiner met een lokale Naxi familie in hun huisProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Lijiang – Tacheng
Aangekomen in Lijiang rijden we drie uur naar de luxe Songtsam Tacheng lodge. Voor de komende dagen wordt u ondergedompeld in de authentieke Tibetaanse cultuur en krijgt u de kans om verschillende bedreigde diersoorten te ontdekken. Tacheng is de thuisbasis van de charmante en bedreigde Yunnan Zwarte Stompneus apen (Rhinopithecus biteti). Onderweg zullen we een glimp zien van de machtige Jinsha rivier en stoppen we in een pittoresk dorpje waar aardewerk van zwarte klei wordt gemaakt door lokale ambachtslieden.
In Tacheng checken we in bij de comfortabele Songtsam Tacheng Lodge. De rest van de dag is vrij voor ontspanning. Naast het hotel bevinden zich etnische Naxi en Lisu dorpen met charmante boerderijen met zwarte daken. Jinshajiang is een zeer vruchtbare vallei met twee rijstoogsten per jaar, veel fruitbomen en wijnranken. De semiwilde zwijnen, die zich met noten voeden voor de winter, zorgen voor de beste ham ter wereld. Fotografeer het idyllische landschap bij zonsondergang en geniet van een heerlijk broodje ham en een biertje.

Dag 2: Tacheng
Na een vroeg ontbijt, rijden we 20 kilometer met daarna een korte wandeling om de Zwarte Stompneus apen in het wild te zien. We brengen de hele ochtend fotograferend door en gebruiken een picknick lunch in het natuurreservaat. De ‘Black Snub-nosed Monkey’ was bijna volledig onbekend tot de jaren 90. Het feit dat geen enkele dierentuin buiten China ooit de Zwarte Stompneus apen in gevangenschap heeft gehouden heeft bijgedragen aan de raadselachtige status van deze soort. Deze apen leven op de grootste hoogte (3,000-4,500 m) van alle primaten, behalve de mens.
Aan het einde van de dag rijden we terug naar het hotel.

Dag 3: Tacheng – Benzilan
In een kleine groene vallei, bevind zich de Songtsam Benzilan Lodge. Te midden van gerst en tarwevelden is de lodge omgeven door witte Tibetaanse huizen en dicht bij een witte stupa. Het is een gemakkelijke wandeling naar de nabijgelegen heuvels en de traditionele Tibetaanse dorpen waar tempels zijn versierd met prachtige muurschilderingen. De rest van de dag is vrij om de omliggende gebieden en dorpen te fotograferen en om te ontspannen.
Vanavond slaapt u in het comfort van de Songtsam Benzilan Lodge.

Dag 4: Benzilan – Meili
Elk jaar reizen veel Tibetanen en reizigers van over de hele wereld naar Kawagebo, de grote piek van de Meili bergketen. Vanuit de rustige Songtsam Meili lodge, ver weg van de toeristische plekken, brengen we u naar een aantal van de mooiste en meest ongerepte wandelpaden in de hele regio.
De activiteiten vandaag omvatten een bezoek naar het Dongzhulin Klooster, een picknick lunch en een spannende rit bovenop de Meili bergketen. Uiteraard bezoeken we ook de lokale Tibetaanse dorpen en gezinnen.
Vanavond slaapt  u in het comfort van de Songtsam Meili Lodge.

Dag 5: Meili – Shangri-La
We verlaten Meili en rijden binnen twee uur naar Shangri-La (ook bekend als Zhongdian). We brengen u naar het Napahai meer. Napahai is als een gootsteen, het verzamelt al het water uit de omliggende bergen tijdens het regenseizoen en mondt uit in negen grotten. In de herfst en winter is dit grasland een paradijs en een belangrijke pleisterplaats voor trekkende watervogels.  We genieten van de zonsondergang over het Napahai Lake en fotograferen de beroemde kraanvogel.

Dag 6: Shangri-La
We fotograferen in de vroege ochtend de ‘Black Necked Crane’ op verschillende locaties rond het Napahai meer.  Later bezoeken we het Songzanlin klooster waar u uren kunt ronddwalen en genieten van alle kleurrijke details.
Vanavond hebben we een afscheidsdiner met een lokale Naxi familie in hun huis.

Dag 7: Shangri-La –
We rijden in de ochtend terug naar het Zhongdian vliegveld voor een aansluitende vlucht naar uw volgende bestemming.