Guilin, Yangshuo en Longji rijstterrassen

Na aankomst in Guilin rijdt u in anderhalf uur naar het dorp Ping An, waar de Yao bevolking woont. Dit dorp ligt aan de voet van een berg en er kronkelen rivieren doorheen. Aan het begin van de avond, als de rook van het koken boven de huizen kringelt, komt het stille dorp tot leven. De mannen komen thuis met hun landbouwwerktuigen, terwijl de vrouwen samenkomen bij de rivier om hun haar in het water te wassen.

Geniet van een cruisetocht over de adembenemende Li Rivier. Tijdens deze tocht leggen we in vier uur ongeveer 65 kilometer af. Terwijl we voorbij lokale dorpjes, architectuur in lokale stijl en rijstterrassen varen, genieten we van de mooie landschappen die je een beter beeld zullen geven van het dagelijkse leven van de lokale boeren. We fietsen vanuit Yangshuo naar het dorpje Chaoyang. Na aankomst zal je aan boord van je eigen vlot van bamboe gaan voor een raftingtocht van twee uur op de Yulong Rivier. Je drijft langs kalksteen bergen en beekjes totdat je in het dorpje Gaotian aankomt. Deze vijfdaagse bouwsteen is zowel het ideale  begin als het absolute einde van je avonturen in China!InformatieReissom: vanaf €580,-Hoogtepunten: Rijstterrassen van de DrakenrugengraatCruisetocht over de Li RivierFietsen tussen dorpjes en rijstveldenProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Guilin – Ping An (O, L, D)
Na aankomst in Guilin rijden we in anderhalf uur naar het dorp Longji, waar de Yao bevolking woont. Dit dorp ligt aan de voet van een berg en er kronkelen rivieren doorheen. Aan het begin van de avond, als de rook van het koken boven de huizen kringelt, komt het stille dorp tot leven. De mannen komen thuis met hun landbouwwerktuigen, terwijl de vrouwen samenkomen bij de rivier om hun haar in het water te wassen. Gelach en gezang hangen overal in de lucht!

Overnachting in een gezellige 2* pensioen tussen de rijstvelden.

Dag 2: Ping An – Guilin (O, L)
Na een heerlijk ontbijt beginnen we de dag met een wandeltocht van 3 uren bij het Rijstterras van de Drakenruggengraat dat 500 jaar geleden aangelegd is (Ming Dynastie). Geniet van deze velden die een schilderachtig uitzicht bieden.

’s Middags bezoeken we de prachtige Riet Fluit Grot die een van de buitengewoonste ondergrondse landschappen bevat van heel China. De naam van de grot is afgeleid van riet gras (ludi cao), dat voor de grot groeit en wordt gebruikt om fluiten van te maken. Het gras bedekt de ingang tot de grot, dus gebruikten de mensen uit de omgeving deze grot eeuwenlang als schuilplaats ten tijde van oorlog.

Overnachting in het 3* Universal Hotel.

Dag 3: Guilin – Yangshuo (O, L)
Na het ontbijt rijden we naar de Zhujiang kade van waarop we zullen vertrekken voor onze cruisetocht over de adembenemende Li Rivier. Tijdens deze tocht leggen we in vier uur ongeveer 65 kilometer af. Terwijl we voorbij lokale dorpjes, architectuur in lokale stijl en rijstterrassen varen, genieten we van de mooie landschappen die je een beter beeld zullen geven van het dagelijkse leven van de lokale boeren. Onderweg zal de lunch worden geserveerd.

We komen rond half 3 aan in Yangshuo waarna we je naar het 4* Paradisa Hotel brengen. De rest van de dag is vrij. Wellicht heb je zin om te gaan zwemmen in de Li Rivier, de groente- en fruitmarkt te bezoeken of de kleurrijke lokale activiteiten te observeren bij het genot van een drankje.

Overnachting in het 3* Mountainside Retreat.

Dag 4: Yangshuo – Chaoyang – Gaotian (O, L)
Vandaag fietsen we vanuit Yangshuo naar het dorpje Chaoyang. Na aankomst zal je aan boord van je eigen vlot van bamboe gaan voor een raftingtocht van twee uur op de Yulong Rivier. Je drijft langs kalksteen bergen en beekjes totdat je in het dorpje Gaotian aankomt. We zullen stoppen voor de lunch en daarna fietsen we terug naar Yangshuo.

Dag 5: Yangshuo – Guilin (O)
Uitchecken kan bij het hotel tot 12 uur en daarna is er een transfer naar het vliegveld in Guilin voor een vlucht naar uw volgende bestemming.