Beijing naar Xi’an

Beijing is de hoofdstad van China en het uitgangspunt van deze 5 daagse bouwsteenreis. Na een 10 uur durende vlucht vanuit Amsterdam wordt u opgewacht op de luchthaven door een Engels sprekende Discover China gids. We nemen u mee naar uw comfortabele en traditionele centrum van de stad Hutong Hotel.

Voor het eerst in Beijing met z’n 20 miljoen inwoners te arriveren kan een beetje overweldigend zijn. Waar te beginnen en wat is de beste manier om ergens heen te gaan? Om die reden worden de eerste dagen van je China reis door ons geregeld. Voor de meer avontuurlijke mensen onder ons die de stad zelf willen verkennen kunnen tips geven en passen we het programma aan.

Tijdens de komende dagen zult u samen met uw eigen Engels sprekende gids de Tempel van de Hemel bezoeken voor een Tai Chi training of om te stijldansen, sporten en zingen met de lokale bevolking. Er zal voldoende vrije tijd zijn om rond de indrukwekkende Verboden Stad te wandelen voordat u de straat oversteekt naar het Tiananmen-plein. We nemen u mee naar de Grote Muur en  we leiden u door het Zomerpaleis waar ooit de keizers van de Qing-dynastie verbleven en waar de overheid zaken behandeld werden.

Xi’an, oude hoofdstad van dertien dynastieën is de stad waar je (onder andere) het wereldberoemde Terracotta Leger vindt. Aangekomen op de luchthaven wacht uw persoonlijke Discover China gids u op om u naar het comfortabele 3 * Bell Tower Hotel te brengen. Dit hotel ligt in het hart van het centrum van de stad en is een uitstekende uitvalsbasis om de sfeervolle islamitische wijk te verkennen. Wij raden u aan deze wijk in de avond te gaan verkennen voor een voorproefje van het oude China!
In Xi’an kunt u niet alleen het Terracotta Leger bewonderen en veel kebab in de islamitische wijk eten, we brengen u ook naar de hoge, 8 km lange stadsmuur waar u op uw fiets van het uitzicht kunt genieten. U zult ook de Big Wild Goose Pagoda bewonderen en meer leren over de geschiedenis van de Zijderoute en de moslimbevolking in Xi’an.InformatieReissom: vanaf €590,-Eenpersoonskamertoelsag: €240.00,-In het kort: 

D1: Beijing
D2: Beijing
D3: Beijing
D4: Beijing – Xi’an
D5: Xi’an -Inclusief: Gratis Dominicus Beijing reisgids 2012Flexibele reisdataAlle transfers met privéchauffeur en Engelstalige gidsenEntreekosten voor bezienswaardigheden op excursie dagenEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Binnenlandsevlucht Beijing naar Xi’anExclusief: Internationale vlucht naar China (kan geregeld worden)Visum (kan geregeld worden)Mondial Assistance reisverzekering (kan geregeld worden)Persoonlijke uitgaven, fooienProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Beijing (D)
Na aankomst in Beijing checken we je in bij het hotel. De rest van de dag kun je naar believen besteden. Vanavond is er een heerlijk Peking Eend welkombanket en zijn er kaartjes voor een spetterende Kung Fu show. Welcome to China! Overnachting in het traditionele 3* Guxiang 20 Hutong Hotel.
Optie voor een Kung fu show (EUR 15 p.p.) en Peking Eend diner in Da Dong (EUR 25 p.p.)

Dag 2: Beijing (O, D)
‘s Morgens vertrekken we vanuit het hotel voor een bezoek aan de Tempel van de Hemel. De oudere mensen van Beijing komen rond de tempel samen om te dansen, te zingen en te sporten. Dit is een schitterend voorbeeld van levensvreugde en vitaliteit waarbij je zeker uitgenodigd wordt om mee te doen.

Rest van de dag is vrij in te vullen. Het hotel is ongeveer 5 minuten lopen van het centrum van Beijing.
Interessante bezienswaardigheden zijn:
– Het Tiananmenplein, het symbolische hart van China en de plaats waar de bevolking samenkomt. Je zult legendarische monumenten te zien krijgen, zoals de Grote Hal van het Volk en het enorme, 40 meter hoge granieten beeld van het Monument aan de Held van het Volk dat opgericht werd voor hen die gestorven zijn tijdens de revolutie.
– De Verboden Stad, het binnenste heiligdom en paleis van waaruit eeuwenlang Chinese keizers hun wereld bestuurden. De Verboden Stad was echt verboden en de gewone man werd gedurende bijna 500 jaar geweerd uit dit deel.
Overnachting in het traditionele 3* Guxiang 20 Hotel.

Dag 3: Beijing (O, L)
Vandaag bezoeken we de Chinese Muur (Mutiany sectie) een van de grootste wereldwonderen. In 1987 is het door de UNESCO opgenomen in de lijst van ‘World Heritage Sites’. Als een reuzendraak kronkelt de Muur door het landschap: afwisselend woestijnen, steppen, bergen en plateaus. In totaal is de Muur ongeveer 6700 km lang van het oosten naar het westen van China.

Vanmiddag is vrij in te vullen. Leuke tips voor Beijing zijn:
– 798 Space Beijing’s leuk trendy moderne kunst centrum waar u ook dans, meubels en theater vindt.
– Panjiayuan Antique Market’ struinen en uw vaardigheid in het afdingen oefenen. Het hoort helemaal bij het spel en is ook beslist noodzakelijk als u niet veel te veel wilt betalen!
– De Daoïstische ‘White Cloud Temple’. In dit ‘klooster van de Witte Wolk’ wonen nog steeds monniken. Ze gaan helemaal in het wit gekleed en dragen hun lange haar hoog opgestoken bovenop hun hoofd. Elke dag komen hier vele gelovigen om te bidden en te offeren.

Dag 4: Beijing – Xi’an (O, L)
Vandaag bezoeken we het mooie Zomerpaleis, de grootste koninklijke tuin in China.
Daarna vliegen we naar Xi’an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Dit is één van de oudste steden van China. Gedurende een periode van 3100 jaar bouwden dertien Dynastieën hier hun hoofdstad.
Het is mogelijk de slaaptrein te nemen in plaats van een vlucht. Dan paar je EUR 70 p.p. van de reissom.
Overnachting in het 3* Bell Tower Hotel.

Dag 5: Xi’an
Onze tour begint vandaag met een bezoek aan de Terracotta Krijgers. Meer dan tweeduizend jaar is deze verzameling van 6000 manshoge terracotta krijgers en paarden bedolven geweest onder puin. In 1973 zijn ze bij toeval ontdekt in een dorpje vlakbij Xian en inmiddels zijn ze erkend als het Achtste Wereldwonder. Je gelooft je ogen niet!
We gaan naar de Oude Stadswallen. Deze muur is op unieke wijze gebouwd en bestaat uit lagen van aarde, ongebluste kalk en glutenrijke rijstextracten die samen zijn geperst tot een harde en onverwoestbare substantie. De muur staat nog steeds stevig en is zeldzaam in zijn soort. Als we naar de top klimmen hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

Onze laatste halte is de ‘Big Wild Goose Pagoda’. Volgens de legende kreeg deze pagode uit de tijd van de Tangdynastie (618 – 907) deze naam toen de monniken op een dag geen vlees hadden. Een van de monniken liep buiten te piekeren over de komende maaltijd zonder vlees. Hij keek omhoog en zag een troep ganzen overvliegen terwijl hij mompelde: “vandaag is er geen vlees, ik hoop dat de genadige Bodhisattva ons iets te eten zal schenken.’ Op datzelfde moment brak de voorste gans zijn vleugels en stortte ter aarde. Vanaf die dag heet de pagode “Big Wild Goose Pagoda”. Eventueel kunt u na het diner nog naar een Tang Dynasty show.
Overnachting in het 3* Bell Tower Hotel.

Dag 6: Xi’an – (O)
Uitchecken bij het het hotel voor 12 uur s’ middags. Wij kunnen een transfer, vlucht en/of treintickets voor uw volgende besteming regelen, laat ons weten wat uw plannen zijn. Uw vragen beantwoorden we graag.