Adembenemende Jiuzhaiguo

Een zesdaagse reis naar Chengdu, Bifengxia, antiek dorp Shangli en de natuurwondereren van Jiuzhaiguo en Huanglong: Geniet in Chengdu van een spetterende voorstelling van de Sichuan Opera en geef de reuzenpanda een knuffel voordat u naar het noorden vliegt. U trekt het Jiuzhaigou Nationaal Park in met zijn spectaculaire kleuren, watervallen en turquoise meren voordat u weer terug vliegt.

Reuze Panda
Bifengxia opende in 2004 is een thuis geworden van meer dan 35 reuzenpanda’s. De in de VS geboren Hua Mei en Mei Sheng zijn hier geplaatst na de aardbeving in Sichuan op 12 mei 2008 waarbij het Panda Breeding Center van het Wolong National Nature Reserve zwaar beschadigd werd. Beide faciliteiten worden beheerd door het Chinese Conservation and Research Center voor de reuzenpanda.

Huanglong & Jiuzhaiguo
Neem de ochtendvlucht noordwaarts naar Jiuzhaiguo. Na aankomst rijd in drie uur naar het Huanglong National Park (3600m) waar we ’s middags de berg beklimmen om de mooiste vergezichten te vereeuwigen. Huanglong is bekend om zijn bijzondere kalksteenformaties en helderblauwe waterpartijen tegen een achtergrond van wit besneeuwde bergtoppen.

Jiuzhai Valley is lokaal bekend als Jiuzhaigou (Chinees voor “Nine Village Valley”). Het is een nationaal park gelegen in het Min Shan gebergte van Noord-Sichuan in Zuid-West-China. Het is het best bekend voor haar legendarische blauwe en groene meren, spectaculaire watervallen, smalle conische karstland vormen en zijn unieke flora en fauna. Behalve de spectaculaire landschappen is Jiuzhai Valley National Park ook de thuisbasis van negen Tibetaanse dorpen met meer dan 220 vogelsoorten, evenals een aantal bedreigde planten-en diersoorten.InformatieReissom: vanaf €1.150,-In het kort: 

Dag 1: Chengdu
Dag 2: Chengdu – Bifengxia
Dag 3: Bifengxia – Shangli – Chengdu
Dag 4: Chengdu – Jiuzhaiguo Huanglong (vlucht)
Dag 5: Jiuzhaiguo
Dag 6: Jiuzhaiguo – ChengduInclusief: Flexibele reisdataPrivé Engelstalige gidsAlle transfers met privéchauffeurVerblijf in comfortabel centraal gelegen hotelsEten waar genoemd in het schema (O, L, D)Entreekosten voor bezienswaardigheden op excursiedagenExclusief: Internationale retourvlucht (kan geregeld worden)VisumMondial Assistance reisverzekeringBijdrage Calamiteitenfonds € 2, 50Persoonlijke uitgavenFooienHoogtepunten: Spetterende voorstelling van de Sichuan OperaReuzenpanda’s knuffelen in BifengxiaPrachtige natuur landschap en kleuren in JiuzhaiguoBijzondere kalksteenformaties in HuanglongProgrammaReisbeschrijving per dag: 

Dag 1: Chengdu (D)
Bij aankomst op het vliegveld wordt u begroet door de gids die u naar het hotel begeleidt. Er is nog even tijd om bij te komen van de reis voordat het welkomstdiner geserveerd wordt.
Vanavond eten we in een lokaal Sichuanees restaurant om de heerlijke Sichuanese keuken te proeven. Na het diner bezoeken we een spetterende voorstelling van de Sichuan Opera.

Overnachting in het stijlvolle 4* Buddha Zen Hotel.

Dag 2: Chengdu – Bifengxia (O, L, D)
Vanochtend rijden we 150 km naar de Bifengxia Panda Base. Bifengxia opende in 2004 en is een thuis geworden voor meer dan 35 reuzenpanda’s. De in de VS geboren Hua Mei en Mei Sheng zijn hier geplaatst na de aardbeving in Sichuan op 12 mei 2008 waarbij het Panda Breeding Center van het  Wolong National Nature Reserve zwaar beschadigd werd. Beide faciliteiten worden beheerd door het Chinese Conservation and Research Center voor de reuzenpanda.

Overnachting in het 4* Hongzhu Hotel.

Dag 3: Bifengxia – Shangli – Chengdu (O, L, D)
Deze ochtend, na zonsopkomst, gaan we terug naar Bifengxia om meer foto’s te nemen. Vele panda’s en honderden megabytes later, gaan we lunchen. Na de lunch vertrekken we naar het traditionele dorp Shangli.
Aan het einde van de dag rijden we in drie uur terug naar Chengdu, naar het comfortabele Buddha Zen Hotel. Deze avond is vrij om rond te dwalen door de kleine winkelstraten die Tibetaanse stijl antiek en souvenirs verkopen.

Overnachting in het stijlvolle 4* Buddha Zen Hotel.

Dag 4: Chengdu – Huanglong – Jiuzhaiguo (O, L)
Transfer naar het vliegveld voor de ochtendvlucht noordwaarts naar Jiuzhaiguo. Na aankomst rijdt u in drie uur naar het Huanglong National Park (3600m) waar we ’s middags de berg beklimmen om de mooiste vergezichten te vereeuwigen. Huanglong is bekend om zijn bijzondere kalksteenformaties en helderblauwe waterpartijen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen.
We rijden vanavond terug naar Jiuzhaiguo om in het 3* Scenic Area Administration Guests Hotel te checken. Het hotel ligt gunstig naast de ingang van het Jiuzhaiguo Park.

Overnachting in het 3* Scenic Area Administration Guests Hotel.

Dag 5: Jiuzhaiguo (O, L)
Jiuzhai Valley is lokaal bekend als Jiuzhaigou (Chinees voor “Nine Village Valley”). Het is een nationaal park gelegen in het Min Shan gebergte van Noord-Sichuan in Zuidwest China. Het is het best bekend voor haar legendarische blauwe en groene merenspectaculaire watervallen, en uniek flora en fauna. Tijdens de maand oktober biedt Jiuzhaiguo ons een schitterend najaar landschap.

Overnachting in het 3* Scenic Area Administration Guests Hotel

Dag 6: Jiuzhaiguo – Chengdu (O)
Vanochtend rijden we naar het vliegveld voor een vlucht terug naar Chengdu.