Ervaringen

Josanne en Saim Kukul.

Beste Gary,

Bedankt voor de bijzondere reis langs de hoogtepunten van China!
We hebben genoten van de traditionele architectuur niet alleen van de  paleizen en tempels, maar ook van de hotels in Beijing, Chengdu , Suzhou en Longi.  Wat een houtsnijwerk en wat een kleurrijke schilderingen, kleren en boeiende tuinen. De natuur in het zuiden was het allermooist in onze beleving. De terrassen met rijstvelden, de vrouwen van de Zuang en Yao en vooral het Karst gebergte. De boottocht op de Li- rivier van 3 uur was adembenemend.

Bedankt, Josanne en Saim.

Reis: Wonderen van China

Tamara Evers, journalist van de Telegraaf.

Discover China is een betrouwbare,  goed georganiseerde reisorganisatie om China mee te ontdekken. Alles was goed geregeld en ik heb een geweldige tijd gehad. Dankzij een zeer vriendelijke gids ben ik in korte tijd veel over het land en de cultuur te weten gekomen. Een prima organisatie om je reis mee te boeken. Tamara

PDF Arikel: Warenhhuis van de Hemel – De Telegraaf april 2012

Paul Römer, Managing Editor, National Geographic Traveler.

Maar weinig mensen oefenen met zo veel passie hun vak uit als Gary Toshack. Een professional die de wensen van zijn klant altijd vooropstelt en die oog voor detail heeft. Twee weken lang trok ik met Gary door China, waar hij zijn liefde voor en kennis van het land met groot enthousiasme deelde – een onvergetelijke ervaring.

Reis: PDF artikel: Op zoek naar de Panda

Discover China en Gary Toshack: een unieke combinatie.

Gary is iemand die in staat is om een unieke reis naar China voor je samen te stellen gebaseerd op jouw wensen als individu en direct te combineren met zijn zeer uitgebreide reiservaringen in China. Hierdoor ontstaat er een unieke reis die volledig op jouw wensen is afgestemd met als groot voordeel dat je tijdens jouw reis buiten de gebaande touristische paden komt. De bevolking van China kan ontmoeten zoals zij echt zijn. De touroperators in China waarmee Gary samenwerkt zijn door hem persoonlijk geselecteerd en werken, evenals Gary, op een hoog niveau. De gidsen die wij hebben leren kennen tijdens onze 30 dagen durende reis zijn vakbekwaam en werken op een uitstekend niveau en zijn zeer sympathiek.

Bij Discover China is een klant nog steeds een klant en dat vind je weinig meer in de reisbranche. Kortom: een reis naar China maken: dat doe je met Discover China. Adriaan B Hage.

reis: Verborgen Beschavingen

Toerkoop Reisburo van der Werf.

Hallo Gary,

Klant gesproken,

Hebben het super gehad waarbij ze aangaven dat alles top geregeld was. Van de taxichauffeur tot aan de gids. Formule 1 waren de plekken perfect. Zijn erg onder de indruk geraakt van China. Dus bij deze bedankt voor de goede service. Bij een volgende China aanvraag zal ik aan je denken.

Met vriendelijke groet, Arjan Dijkshoorn.

Reis: Formule 1 Shanghai

Marielle Pals, Hoofd Tropenmuseum Junior, Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Gary is full of energy and enthusiasm – he is also sincere and a kind guy to work with. He developed a special Chinatour in cooperation with Tropenmuseum Junior and that journey was well organized in all aspects. Down-to-earth, no-nonsense approach to business and an open mind to creative ideas: that’s Gary!

Joey & Maartje van Osch.

Goedemiddag Gary,

De reis was fantastisch! We hebben zo ontzettend veel gezien en gedaan daar. Ik heb ook alles kunnen doen ondanks het sleutelbeen. We hebben een mooi beeld overgehouden aan de cultuur en de mensen en het eten is ook erg goed. Ook de hotels waren prima verzorgd en afwisselend. Het hotel in Ping Yao vonden we erg knus, die zouden we er zeker inhouden. Ook het luxe sfeertje in het hotel in Guilin vinden we een aanrader.

Alles was goed geregeld. De gidsen stonden ons iedere keer op te wachten en dat verliep allemaal vlot. Af en toe een wijziging met eten (lunch). De gidsen waren vriendelijk en was bijna geen communicatieprobleem. Wel moesten we even wennen aan de Chinese tongval van het Engels.

Als het dan gaat over het beoordelen vinden we de service die je geleverd hebt prima.

Kortom; ondanks de aanloop hebben we er zeker geen spijt van. We hebben er een mooie blijvende herinnering aan overgehouden.

Een 8,5 voor Discover China. Met vriendelijke groet, Joey & Maartje.

Reis: Ontdek het Oude China

Maureen en Gerard Weijermars:

Hallo Gary,

Geen bericht is meestal goed bericht en we zijn ook al weer een tijdje terug, maar ik wilde toch laten weten dat we bijzonder tevreden zijn over de uitstekend georganiseerde reis.

De dag na aankomst werden we inderdaad gebeld om een afspraak voor tijdstip van vertrek te maken en na de rit naar Yixing droeg de uitstekend engels sprekende gids ons over aan twee dames; de een chinese, terzake kundig op het gebied van theepotten, maar geen woord engels sprekend en de ander en studente die voor ons de uitleg zou vertalen. Omdat het soms om wat tehnische termen ging, moest de vertaler van het mobieltje zo nu en dan uitkomst bieden en dat leverde soms vrolijke situaties op. Op de 21e reden we met de chauffer naar Taipng. Daar werden we ontvangen door Lacey, een gids die uitstekend engels sprak. Op de 21e reden we met de chauffer naar Taipng. Daar werden we ontvangen door Lacey, een gids die uitstekend engels sprak. Ze vertelde ons dat het bezoek aan Tao Yao niet door kon gaan, omdat het dorp prive bezit is, en nu gesloten was.

Daarvoor in de plaats zouden we een rijstpapier- en een inktfabriek bezoeken. Nu was dat niet wat we voor ogen hadden en omdat we al eerder in China zijn geweest bekend terrein, dus vroegen wij of het mogelijk was de volgende dag meteen door te reizen naar Jing Dezhen waar we beslist nog wel een dag zouden kunnen vullen. Doordat ze de rest van het prograama had gezien, begreep ze dat de geboden uitstapjes niet de meest geslaagden zouden zijn. Ze nam contact op met jullie kantoor en in no time was de zaak geregeld. Prima oplossing dus. Lacey had zelfs nog een suggestie gedaan om de extra dag te vullen en dat bleek ook een hele interessante: we bezochten een dorpje dat zo klein was dat het niet in de chinese tomtom stond, zelfs niet eens op een kaart voorkwam. Maar het was zeer de moeite waard: er werden nog traditioneel grote, zelfs manshoge potten gemaakt en de dragon killn aldaar was nog steeds in gebruik. Heel interessant. !

Nogmaals dank voor de goede organisatie.

Met vriendelijke groeten,

Maureen Weijermars.

Reis: Keramiek ten zuiden van de gele rivier

Nog nooit meegemaakt dat een reisbureau zo intensief en creatief meedenkt. Gary realiseert reizen naar bijzondere plaatsen in China waarvan je het bestaan niet weet. Verbazingwekkend!!! Een andere kracht van Gary, noem een thema en in no time creëert hij er een reis omheen.

Mirjam Willaert, Consultant, Chi Neng Institute Europe.

Gary,

De locatie die gekozen is voor de Chi Neng Chi gong is werkelijk fantastisch. Het was er prachtig, de mensen waren vriendelijk en professioneel, het eten was goed, de kamers waren o.k., niets dan lof.

Het hotel in Guillin was ook uitstekend en als sight-seeing locatie een goede keuze. De dag naar de rijstvelden kostte relatief veel tijd voor wat er te zien was. De tocht met de boot over de rivier Li was prachtig. Overall een 8. Als ik weer naar China ga zal ik zeker Discover China kiezen.

Groet,
Sophie vd Berge.

Reis: Qigong naar Yangshuo